23 / 04 / 2024

Bursa'da 24 okulun yıkım süreci durdu!

Bursa'da 24 okulun yıkım süreci durdu!

Bursa Valiliği'nce yapılan kontrollerin ardından yıkılmasına karar verilen 24 adet okulun yeniden yapılması için işlemesi gereken süreç, korona virüs salgını nedeniyle durdu.



Bursa Orhangazi’de Kız Meslek Lisesi, Atatürk ilköğretim okulu eski binası ile Sölöz ilköğretim okulu binalarının da yer aldığı Bursa'da bulunan 24 okul için yıkım kararı verilmişti. Tuna Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bursa Valiliği tarafından yapılan denetlemelerin ardından deprem dayanıklılığı olmayan bu okullar tahliye edilmiştir, okulların eğitimi ise başka okulların binalarında devam ediliyor. Yıkımın ardından Bursa Valiliği ile Bursa Büyükşehir Belediyesi ortak bir çalışma ile yıkım kararı verilen okul binalarının yıkımına geçilmişti. Bu kapsamda Orhangazi’de Kız Meslek Lisesi binasının da yıkımı yapılmıştı. Yıkılan okul binalarının yerine ise yeni binalar inşa edilecekti. 

Korona planlamayı bozdu

Yıkım sonrasında Bursa il yatırım izleme kurumu tarafından yıkımı gerçekleşen binaların yerine yeni okullar inşa edilmesi amacıyla çalışmalarda bulunulacak. Ancak Korona virüs salgını nedeniyle inşaat ihalelerinin yapımı durmuş durumda.


Geri Dön