24 / 04 / 2024

Bursa'da 350 bin konut yıkılmalı!

Bursa'da 350 bin konut yıkılmalı!

Natamam Konut Kredileri Kentsel Dönüşüm Finansman Modeli Bilgilendirme Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda konuşan İMSİAD Başkanı Adil Gökçadır, '350 bin civarı konutun yıkılıp yeniden yapılması gerektiğini söyledi.



Natamam Konut Kredileri Kentsel Dönüşüm Finansman Modeli Bilgilendirme Toplantısı, İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) Türkiye İş Bankası AŞ. iş birliğiyle gerçekleşti. 


Toplantıya, İMSİAD üyeleri başta olmak üzere inşaat ve gayrimenkul temsilcileri ile İş Bankası yöneticileri katıldı. 


Toplantıda konuşan İMSİAD Başkanı Adil Gökçadır, "İş Bankası, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca onaylanan kentsel dönüşüm kredilerinde yüzde 46 pazar payına sahip olan bir kurum. Bursamız da kentsel dönüşüme en çok ihtiyaç duyan şehirlerden biri. Bursa, İstanbul,  Ankara  ve İzmir'den sonra en fazla çöküntü alanına sahip kent. 350 bin civarı konutun yıkılıp yeniden yapılması gerekiyor. Bu gelişmelerde rol alacak en önemli kurum da tartışmasız İMSİAD'dır'' dedi.


İş Bankası Bireysel Krediler Müdürü Recep Haki ise şu şekilde konuştu: "Bursa'da 2015-2016 döneminde 4 ilçe genelinde ipotekli konut satışları yüzde 13,7 büyürken, diğer konut satışları yüzde 0,8 artmıştır. Bursa'da markalı projelerin toplam stok miktarı 90 projede 14 bin 161 dairedir. Bu stoklar Nilüfer, Mudanya ve Osmangazi'de yoğunlaşmaktadır. Mart 2017 değerlerine baktığımızda ise Bursa lokasyonunun ortalama konut yatırımı geri dönüş süresi 17,5 yıl. Biz finansçılar olarak gayrimenkul yatırımından geri dönüş süresinin 20 yılın altmda olan yerleri 'yatırım yapılabilir yerler' olarak nitelendiriyoruz. Bu verilerle de Bursa şu an yatırım yapılabilecek en cazip kentlerimizden birisidir."



Yeni Dönem



Geri Dön