19 / 04 / 2024

Bursa'da Akışkan Enerji Elde Etme Tesisi'nin temeli atıldı!

Bursa'da Akışkan Enerji Elde Etme Tesisi'nin temeli atıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 'Avrupa Kenti Bursa' hedefiyle, kenti daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla sürdürdüğü çalışmalarda 'Akışkan Yataklı Çamur Yakma ve Enerji Elde Etme Tesisi'nin temeli törenle atıldı.



Bursa'ya yatırımlarıyla değer katan Büyükşehir Belediyesi'nin 'Sağlıklı ve Temiz Bursa' hedefiyle gerçekleştirdiği yatırımları zincirine bir halka daha eklendi. BUSKİ Doğu Atıksu Arıtma Tesisleri'nde yapılan törene, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Vali Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ile BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, Büyükşehir ve BUSKİ bürokratları ve meclis üyeleri de katıldı. 




TESİS YERLİ İMALAT OLACAK 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kenti 'Avrupa Şehri' unvanına taşımak adına çevreye büyük değer verdiklerini söyledi. Yatırımları anlatan Başkan Altepe, "Avrupa Şehri Bursa'ya yakışır bir hizmeti daha gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz. Uzun yıllardır hazırlıklarım sürdürdüğümüz tesis yerli imalat olacak" dedi. Bursa Valisi Münir Karaloğlu da Bursa'nm örnek çalışmalara imza attığım anlatarak, "Bursa ve Türkiye için çok önemli bir çevre yatırımı" diye konuştu. 



İki yılda tamamlanacak

Akışkan Yataklı Çamur Yakma ve Enerji Elde Etme Tesisi'ni yaklaşık 2 yıl içinde tamamlamayı hedeflediklerini de anlatan Başkan Altepe, "Atıksu arıtma tesislerinden elde edilen çamur burada elektrik enerjisine dönüşüyor. Mevcut atıksu arıtma tesisleri sınırları içinde konuşlandırılacak olan tesis; hazırlama, yakma, arıtma ve elektrik üretimi ile yardımcı sistemlerden oluşuyor." dedi. 



Yeni Şafak


Geri Dön