29 / 03 / 2024

Bursa’da altyapı kurumları sınıfta kaldı!

Bursa’da altyapı kurumları sınıfta kaldı!

Nilüfer’de, kazılıp bırakılmış cadde ve sokaklarla ilgili vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey basın toplantısı düzenleyerek ilgili kurumlara çağrıda bulundu.




Nilüfer’de, kazılıp bırakılmış cadde ve sokaklarla ilgili vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey basın toplantısı düzenleyerek ilgili kurumlara çağrıda bulundu.

Nilüfer Belediyesi Halk Evi Basın Toplantı Odası’nda düzenlenen toplantıda Başkan Bozbey, sorunları defalarca gündeme getirmelerine rağmen halen bir sonuç alınamaması ve yaşanan koordinasyonsuzluğun, kendilerini  “Artık Yeter” deme noktasına getirdiğini söyledi.

Başkan Bozbey, yaşanan sorunları, büyük kısmı aylar öncesinden kazılıp bırakılan cadde ve sokaklardan çekilmiş fotoğraflarla anlattı.

Nilüfer’de kazılarla ilgili Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) ile yaşanan sorunları defalarca gündeme getirdiklerini kaydeden Bozbey, “Özellikle, vatandaşlarımızdan kazılarla ilgili gelen ve büyük artış gösteren şikayetler, üstelik bu konuda Nilüfer Belediyesi’nin tek sorumlu görülerek suçlanması dolayısıyla konuyu gündeme getirmek istedik. Bursa’da Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Altyapı Koordinasyon Merkezi tarafından verilen kazı ruhsatlarını, bizim denetimimizin dışında olması nedeniyle teknik olarak takip edemiyoruz. AYKOME’nin aslında bu tip çalışmaları tarafımıza bildirmek gibi bir yükümlülüğü olması gerektiğini düşünüyoruz. Hatta bazı bildirimler kazı bittikten sonra AYKOME’den tarafımıza ulaşıyor. Günlük çalışma programını yalnızca BURSAGAZ kazıları bize bildiriyor” dedi.

“Vatandaş mağdur oluyor”

Kazılarla birlikte vatandaşın maddi manevi mağduriyet yaşadığını vurgulayan Başkan Bozbey, “Araç sahiplerinin araçlarındaki hasarlar, hatta meydana gelen kazalar nedeniyle mağduriyetler oluşuyor, asfaltın ömrü azalıyor. Hatta vatandaşlar, ‘Belediye yine kime para kazandırıyor’ gibi yorumlar yapıyor. Nilüfer Belediyesi olarak, yıllardır sorumlu olmadığımız halde, vatandaşların sorunlarında tek adres olarak görmeleri ve bizi sorumlu tutmaları nedeniyle kurumumuz mağdur oluyor. Bu durum hem ülke ekonomisine zarar, hem yapılan hizmetlerin deforme olmasını sağlıyor ve belediyelere anormal mali yükler getiriyor.

Bu konuda biz yıllardır altyapı kurumlarına yazı yazıyoruz, onlardan gelen bilgiler doğrultusunda asfaltı yapıyoruz. Bir örnek daha vermek gerekirse, biz yıllardır bisiklet yollarımızdaki elektrik direkleriyle ilgili UEDAŞ ile görüşüyoruz. Şu anda bisiklet yollarındaki beton elektrik direklerinin kaldırılması işi, bizim de desteğimizle tamamlandı” diye konuştu.

“Ülkemizin kaynakları heba oluyor”

Nilüfer Belediyesi olarak sabırlarının tükendiğini kaydeden Başkan Bozbey, “Yeter artık.  

Hem belediyenin, hem ülkemizin mali kaynakları heba oluyor. Buna kimsenin hakkı yok.

Kent hizmetlerini iyi planlayamazsanız bu ülkede her yıl binlerce okulun parası gömülür. Bu nedenle bu konu çok önemlidir. Artık altyapı kurumlarını program dahilinde; nitelikli, zamanında, planlı ve en önemlisi işbirliği halinde çalışmaya davet ediyoruz. Vatandaşlarımızın da bu durumu bilmeleri, bizim için çok önemli. Bu kazılarla ilgili Nilüferlileri ve herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Bunlar, Nilüfer’in yaşam kalitesini düşüren, düşürecek unsurlardır. Bizim buna müsaade etmeye ne sabrımız ne de anlayışımız yok. Bugün Bursa’da altyapı kurumları sınıfta kaldı” diye kaydetti.

 
Bozbey’den ilgili kurumlara öneri

Yapılan çalışmalar sırasında mağduriyet oluşmaması için öneride de bulunan Başkan Bozbey, “Altyapı kurumları kazdıkları yerlere çalışmalar devam ederken parke taş yaparak geçici olarak soruna çare bulabilir. Sonra işin tamamı bitince yeniden tekniğine uygun asfaltlama yapılabilir. AYKOME caydırıcı ceza yöntemi getirmelidir. Aslında Nilüfer Belediyesi gibi her türlü teknik donanıma sahip kurumlar tüm altyapı hizmetlerini kendi verme yetkisine sahip olabilmelidir” şeklinde konuştu. 



Nilüfer Belediyesi


Geri Dön