29 / 03 / 2024

Bursa'da binalar arasında sıkışan Aşık Yunus türbesi gün yüzüne çıkarılacak!

Bursa'da binalar arasında sıkışan Aşık Yunus türbesi gün yüzüne çıkarılacak!

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde binalar arasında kalan sıkışıp kalan Aşık Yunus türbesi yapılan kamulaştırmalarla gün yüzüne çıkarılacak.



Bursa'nın Yıldırım ilçesinde binalar arasında kalan sıkışıp kalan Aşık Yunus türbesinin, imar değişikliği ve çevre düzenlemesiyle gün ışığına çıkarılması için çalışmalar başladı.

Yıldırım Belediyesi'nin yaptığı açıklamaya göre, 15'inci yüzyılda yaşayan ve mahlas olarak "Aşık Yunus"u kullanan şairin türbesi zamanla ilçedeki binaların arasında kaldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bursa Valiliği, Yıldırım Belediyesi ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen çalışmalar kapsamında türbenin yer aldığı bölge için Yıldırım Belediye Meclisinde imar planı değişikliği kararı alındı. Bu kararla kamulaştırma yoluna gidilerek çevre düzenlemesi yapılmasına imkan sağlandı.

Yapılan açıklamada görüşleri yer alan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, geçmişte yapılan hatalar sebebiyle bugüne kadar hak ettiği değeri göremeyen Aşık Yunus'un ve beraberindeki isimlerin edebi istirahatgahlarının, yıkımlarla meydana çıkarılacağını dile getirdi.

Aşık Yunus'un kabrinin Karamazak Mahallesinde Yeşil ile Emirsultan külliyeleri arasındaki bölgede yer aldığını dile getiren Yılmaz şöyle konuştu:

"Maalesef kabir, binaların arasında kalmış, dar bir geçitten türbeye ulaşılabiliyor. Biz Yıldırım Belediyesi olarak türbenin etrafını açmak için bir çalışma başlattık. İlk etapta bir noktada yıkım çalışması gerçekleştirerek türbe alanını meydana çıkararak ulaşımı da kolaylaştırmış olacağız. Bununla ilgili kamulaştırma sürecini başlattık. Kamulaştırma sürecinin bu yıl içinde tamamlanmasını bekliyoruz. Akabinde bir nebze olsun türbe bölgesine nefes aldırmış olacağız. İnşallah ilerleyen dönemlerde de daha geniş bir şekilde bir mekana ve imkana kavuşturacağız."

 


Geri Dön