29 / 03 / 2024

Bursa'da caddeler yer altına inecek!

Bursa'da caddeler yer altına inecek!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe yaptığı açıklamada Bursa'daki caddeleri yer altına alarak trafiği rahatlatacaklarını açıkladı.




Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Nisan ayı olağan meclis toplantısı,  Ankara  Yolu’ndaki belediye binasında gerçekleşti. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe başkanlığında yapılan toplantı, Tunceli’deki helikopter kazasında şehit olan askerlere yönelik saygı duruşu ve duanın ardından başladı. Toplantının başlangıcında söz alan Başkan Altepe, 30 Nisan tarihinde Çanakkale Kireçtepe mevkiinde gerçekleşecek Bursa’nın Çanakkale şehitlerini anma toplantısına tüm meclis üyelerini davet etti. Meclis toplantısında, belediye encümen ve ihtisas komisyonları üyelik seçimleri de yapıldı. 


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, mecliste yaptığı konuşmada, Bursa’da yaşanan trafik sıkıntısının ‘bir kısmı yer altından sürdürülecek’ alternatif ulaşım yatırımlarıyla giderileceğini söyledi. Trafik yatırımlarını ‘2010 yılında imzalanan sözleşme gereği’ Alman Dr. Brenner şirketinin yazdığı raporlar doğrultusunda yaptıklarını belirten Başkan Altepe, raylı sistemlerde yer altına ineceklerini, yine yer altından ana caddeler oluşturacaklarını ifade etti. Yıldırım metrosuyla birlikte Bursa’nın ulaşımda yeni bir soluk yaşayacağını vurgulayan Başkan Altepe, “Yıldırım’da parklanmayla ilgili çok büyük bir sıkıntı bulunuyor. İlçeye otoparklar da yapsanız çözüm olmuyor. Yetersiz yollarda parklanmanın önüne geçilemediği için bu bölgede metronun yer altından gitmesi kararlaştırıldı” dedi. Ulaşımın yer altına alınmasının BursaRay Yıldırım etabıyla resmen start alacağını söyleyen Başkan Altepe, daha sonra benzer yatırımların caddeler için de uygulanacağını ifade etti. Lastik tekerlekli sistemlerle trafik sıkıntısının giderilmesinin mümkün olmadığını kaydeden Başkan Altepe, “Çözüm raylı sistemler ve toplu taşıma kültürünün yaygınlaşmasındadır. Şimdiden sonra raylı sistemlerin önemli bir kısmı yer altına alınacak. Bazı caddeler de bu uygulamaya dahil edilecek. Tüm hedefimiz şehre trafik anlamında bir an önce nefes aldırabilmek” diye konuştu.


“Depreme karşı harekete geçilmeli” 

Başkan Altepe, toplantıda, Bursa’daki deprem tehlikesine de değindi. Konuşmasında 2000 yılından önce yapılan tüm yapıların gözden geçirilmesi ve riskli yapıların mutlak surette dönüşüme tabi tutulması gerektiğini vurgulayan Başkan Altepe, “Bunun için herkese görev düşüyor. Vakit kaybedilmeden harekete geçilmesi gerekiyor. Bu şehrin yapı stoğu yenilenmeli ve depreme karşı daha sağlıklı hale gelmeliyiz” şeklinde konuştu. Başkan Altepe, açıklamasında, dönüşüm için meclise başvuran site sayısına da yer verdi. Şu ana kadar 112 sitenin meclisten onay aldığını, 44 sitenin de onay aşamasında olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, “Allah korusun, deprem olduktan sonra konuşacağımız bir şey kalmaz. Yıkılan bölgelere gidecek yüzümüz de olmaz. Büyükşehir Belediyesi olarak dönüşüm için sarf edilen tüm çabaları sonuçlandırmaya kararlıyız. Bu konuda site sakinlerimizin, mahallelerimizin taleplerini kolaylaştırmaya hazırız” ifadelerini kullandı.



Bursa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön