29 / 03 / 2024

Bursa'da ciddi bir inşaat hacmi var!

Bursa'da ciddi bir inşaat hacmi var!

Bursa'da bugüne kadar çok sayıda konut üreten Yusuf Bakgör, YB Yapı markasıyla yeni bir dönem başlattı. Projelendirmeden anahtar teslimine kadar her aşamada büyük bir titizlikle hayata geçirdikleri konutlarda, kullanıcılara iyi bir yaşam sunmayı hedefliyorlar...



İşini tutkuyla yaptığını söyleyen YB Yapı kurucusu Yusuf Bakgör, şirketin kuruluş öyküsünü şöyle anlatıyor; “YB Group İnşaat Enerji Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş'yi 2016 yılının Mayıs ayında Bursa'da kurdum. Yaklaşık 15 yılı bulan iş tecrübeme dayanarak, şirketin başlangıcından itibaren Bursa'da fark yaratan projeler ortaya koyması gerektiğini düşündüm. Bu hedefle başlangıçta 32 dairelik butik bir proje ile yola çıktık. Üç yıl içerisinde 521 konutu kapsayan, 3'ü tamamlanmış,3'ü devam eden 6 projeyi hayata geçirdik. Kısa sürede tamamladığımız projelerimizle Bursa'da tanınan ve güvenilen bir marka olmayı başardık. Yolumuza 'Daha iyi ne yapabiliriz?' sloganı ile devam ediyoruz

Fark yaratan projeler

Capital'de yer alan habere göre; Sektörde rakiplerimizden en büyük farkımız, yaptığımız üretimin bulunduğumuz şehrin ihtiyaçlarına cevap veriyor nitelikte olması. Bir diğer farkımız da inovatik yapımızı projelerimizde göstererek, çağa ayak uyduran ve farklılıklar yaratan bir firma olmamız. İnovasyon çağımızın vazgeçilmez bir gerçeği olarak kabul edildiği için şirketimizde de çok önem verdiğimiz konulardan biri. Bizi esas olarak diğer rakiplerimizden ayrı kılan da projelerimizdeki yenilik ve farklılıklar. Rakiplerimizin hiç uygulamadığı veya düşünmediği birçok farklı ürünü ve uygulamayı projelerimizde hayata geçirerek, alıcı kitlemize yenilikçi ve çağa ayak uyduran bir firma olduğumuzu gösterebiliyoruz."

Bursa'da ciddi bir inşaat hacmi var

Bursa ekonomisi ve inşaat sektörünün gelişimi hakkında bazı açıklamalarda bulunan Yusuf Bakgör, şirketin şehre başta istihdam olmak üzere birçok alanda fayda sağladığını söylüyor; "Bursa Türkiye'nin ekonomi ve sanayi yönünden en gelişmiş illerinden birisi. Ayrıca tekstil ve otomotiv konusunda ülke ekonomisinin lider şehirlerinden biri. Bununla beraber lokasyon olarak özellikle İstanbul'a ve diğer şehirlere yakınlığı nedeniyle önemli bir lojistik nokta. İşte tam da bu özelliği nedeniyle Bursa'da ciddi bir inşaat hacmi var. Şirketimiz de gerek yapmış olduğu konut ve ticari alan üretimi, gerekse sağladığı istihdam ve ticari hacimle Bursa'ya önemli katkılar sağlıyor. Bursa gelişen ve büyüyen ekonomisi ile bir cazibe merkezi, Türkiye'nin yükselen yıldızıdır. Bu özellikler yeni ve gelişime açık birçok iş fırsatı ortaya çıkarıyor. Ayrıca yeni yapılan otoyollar ile tam bir lojistik merkez haline geldi. Bursa'nın dezavantaj olarak görülebilecek tek yönü plansız şekilde nüfus artışına neden olan göç çeken bir şehir olması. Bir diğer dezavantajı da İstanbul'a yakınlığı nedeniyle istenilen sanayi, ticaret, ihracat ve finans merkezi olamaması."

Ekonomideki yavaşlama sektörü etkiledi

Ekonomide yaşanan yavaşlamanın en çok inşaat sektörünü etkilediğini ancak kendilerinin krizi minimum seviyede hissettiklerini söyleyen Yusuf Bakgör, şu bilgileri verdi;"Kısmi olarak elbette piyasadaki daralmanın etkilerini hissettik. Ancak özellikle firmamıza olan yüksek güven duygusu, her koşulda ihtiyaçlara cevap veren bir üretim politikamızın olması, taahhütlerimizi zamanında yerine getirmemiz ve o dönemin ekonomik ve sosyal konjonktürüne uygun çalışmalarımız sayesinde hissedilen etki minimum seviyede oldu.
 


Geri Dön