18 / 04 / 2024

Bursa'da gayrimenkul satışları son 6 ayda yüzde 10 arttı!

Bursa'da gayrimenkul satışları son 6 ayda yüzde 10 arttı!

Keller Williams. Türkiye'nin en kalabalık dördüncü şehri Bursa'nın gayrimenkul piyasasını değerlendirdi. Artan göç ve kentsel dönüşüm projeleri ile Bursa'da gayrimenkul kiraları son 6 ayda yüzde 10 oranında arttı.




ABD'NİN en fazla danışmana sahip gayrimenkul danışmanlık firması Keller Williams. Türkiye'nin en kalabalık dördüncü şehri Buısa'nın gayrimenkul piyasasını değerlendirdi. Artan göç ve kentsel dönüşüm projeleri ile Bursa'da gayrimenkul kiraları son 6 ayda yüzde 10 oranında arttı. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 600 bin Arap turisti ağırlayan Bursa'da turistlerin sezonluk ev kiralaması şehirde kiraların artmasına yol açan bir diğer sebep. Son yıllarda Bursa'da metro ağının genişlemesiyle kentsel büyümenin  İzmir  yönüne paralel bir gelişme gösterdiğini belirten Keller Williams Türkiye Ülke Direktörü Emre Erol; "Geride bıraktığımız yıllarda Bursa'da ulaşıma yapılan yatırımların artması, Bursa'ııın batısında bulunan Uludağ Üniversitesi'ne ve Emek'e kadar ulaşan metro ağlarıyla birlikte Ertuğrulkent, Göriikle ve Yüzıincüyıl "a ilginin kaydığını söyleyebiliriz. Türkiye'nin en çok göç alan şehirlerinden biri olan Bursa'da, Bademli, Balat, Göynüktü, Hasköy ve Mudanya Yolu emlak sektörünün yıldızı parlayan başlıca bölgeleri arasında yer alıyor" dedi. 


SON 6 AYDA YÜZDE 10 ARTTI 

TÜİK verilerine göre Bursa'da gayrimenkul satışlarının 2015 yılının ocak ve şubat ayları arasında yaklaşık 3 bin 300 olduğunu belirten Emre Erol; "Geçtiğimiz yıl yaklaşık 20 bin çiftin evlendiği şehirde evliliklere doğru orantılı konut ihtiyacı da artıyor. Bursa'da doğum oranlarının düşüşe geçmesine rağmen alınan göçler neticesinde şehirde nüfus büyümeye devam ediyor. Son dönemde ülkesini terk eden Suriyeli göçmenlerin yerleşik düzene geçtiği şehirlerden biri olan Bursa'da özellikle son 6 ayda kiraların yüzde 10 oranında artışına sebep olduğunu söylemek mümkün. Bunun sıra geçtiğimiz yıl yaklaşık 600 bin Arap turistin ziyaret ettiği şehirde Arap turistlerin etkisinden de bahsedebiliriz. Otelde konaklamak yerine sezonluk ev kiralayan Arap turistler Bursa gayrimenkul dengesini değişti bir diğer faktör." dedi. 


Bursa Hayat


Geri Dön