26 / 04 / 2024

Bursa'da kanalizasyon atıkları için dev arıtma tesisi kuruldu!

Bursa'da kanalizasyon atıkları için dev arıtma tesisi kuruldu!

Bursa'nın Yenişehir ilçesine bağlı Söylemiş köyüne 32 milyon liralık yatırımla kanalizasyon atıklarının arıtılarak doğaya temiz bir şekilde bırakılmasını sağlayan dev bir arıtma tesisi kuruldu



Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik ile birlikte Söylemiş Köyü'ndeki su terfi istasyonu ile ilçenin kanalizasyon arıtma tesisini inceledi. Bütünşehir uygulaması kapsamında ilçelerde tüm ihtiyaçları birer birer giderdiklerini belirten Altepe, bunlardan en önemlisinin de içme suyu olduğunu söyledi. Tüm ilçelere sağlıklı ve kaliteli içme suyu kazandırılmasının belediyenin önemli bir hizmet alanı olduğunu kaydeden Başkan Altepe, "Artık kırsalımız da bu tür hizmetleri alıyor. İlk etapta 256 kilometrekare olan Bursa'mızın hizmet sınırı, 11 bin 690 kilometrekareye çıktı. Bu alanda bulunan tüm insanlarımıza sağlıklı içme suyunu ulaştırmak bizim görevimiz. Onun için yoğun bir faaliyet gösteriyoruz" dedi. 


SU TERFİ İSTASYONU YENİLENDİ 

Söylemiş Köyü'nde bulunan su terfi istasyonunun bu kapsamda yenilendiğini, 100 ton kapasiteye sahip deponun 200 ton kapasiteye çıkartıldığını, üzerindeki tüm ekipmanları yenilenen tesisin çevresiyle birlikte güvenlikli hale getirildiğini kaydeden Başkan Altepe, "Burada filtre edilip klorlanacak su, Subaşı Köyü'nden Yenişehir'e dağıtılacak" dedi. İlçenin kanalizasyon atıklarının da yeni kurulan tesiste temiz hale getirileceğini anlatan Altepe, "Şehrin tüm kanalizasyonu buraya bağlanıyor ve arıtıldıktan sonra yan taraftaki dereye bırakılıyor. Çevre kirliliği önleniyor." 


32 MİLYON LİRAYA MAL OLDU

Başkan Altepe, Yenişehir'in kanalizasyon atıklarını arıtan yeni tesisin çevre açısından önemli olduğunu belirterek, "Yaklaşık 32 milyon TL'ye mal olan bir yatırım. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun" dedi.


Sabah marmara


Geri Dön