23 / 04 / 2024

Bursa'da kentsel dönüşüm başlıyor! 

Bursa'da kentsel dönüşüm başlıyor! 

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 2021 projeleri kapsamında kentsel dönüşüm projelerinin öncelikli olduğunu dile getirdi.



Bursa’da çok sayıda önemli projelerin hayata geçeceğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kente değer katacak yatırımlarla 2021 yılını da dolu dolu geçireceklerini dile getirdi. Hürriyet'ten Serhat Tezcan'ın haberine göre; Aktaş, Bursa'da kentsel dönüşüm projelerinin başlayacağını dile getirdi. 

Bursa da kentsel dönüşüm başlıyor! 

Birinci derece deprem kuşağında olan Bursa’nın riskli yapı stokunu ortadan kaldırmak mimari açıdan kente değer katan yapıları için kentsel dönüşüm çalışmalarına öncelik verdiklerini söyleyen Aktaş, İstanbul Caddesi ve 75’inci Yıl Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projelerinin de startını vereceklerini kaydetti. Bursa’nın İstanbul’a açılan kapısı olan ancak plansız yapılar, düzensiz tamirhanelerle görüntü kirliliğinin yaşandığı İstanbul Caddesi’nin modern bir görünüm kazanması amacıyla Büyükşehir Belediyesi mülkiyetindeki Yeşilova Mahallesi 11514 ada 1 nolu parselde örnek bir dönüşüm projesi uygulayacaklarını söyleyen Aktaş, “Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘kat karşılığı’ olarak ihalesi 21 Temmuz’da yapılan projede artık imalat başlıyor. İstanbul Caddesi’ni gerçek bir vitrin haline getirecek çalışmalara emsal teşkil etmesi beklenen proje 11 bin 269 metrekare alanda geliştirilecek. Toplam 73 bin metrekare inşaat alanına sahip, 6 bloktan oluşan projede, iki konut, iki ofis, iki de ticaret bloğu olacak. Projede toplam 118 adet ofis, 30 dükkan, mağaza ve farklı tiplerde tasarlanan 195 adet konut bulunuyor” dedi.

GÜVENLİ YAŞAM ALANLARI 

Yıllar içerisinde yıpranan alanları iyileştirerek, depreme dayanıklı konutlarla güvenli yaşam alanları oluşturmayı amaçladıklarını anlatan Aktaş, Yıldırım’ın Yiğitler, Esenevler ve 75’inci Yıl mahallelerini kapsayan bölgede hak sahipleriyle anlaşmanın başladığını açıkladı. Toplam 6,19 hektar alanı kapsayan, üzerinde 184 yapı ve 350 hak sahibinin bulunduğunu belirten Aktaş, “3 bölgeden oluşan kentsel dönüşüm projesinin birinci bölgesinde, 9425 metrekare alanlı birinci etap yapılacak. Projenin uygulanacağı alanda halen 22 adet yapı ve toplam 62 hak sahibi bulunurken, zemin artı 7 kat olarak planlanan 3 blokluk projede toplam 133 daire yapılacak. ‘Vatandaşların gönlünü alarak, yaşadıkları yerlerde ve hızlı’ temel ilkesiyle Yiğitler, Esenevler ve 75’inci Yıl mahallelerinde hazırlanan dönüşüm modeli için anlaşmaya varılan hak sahipleriyle ilk imzalar da atıldı” şeklinde konuştu.

Bursa da kentsel dönüşüm başlıyor! 

T2’DE SONA DOĞRU 

Şehri demir ağlarla örme donatma hedefleri olduğunu anlatan Aktaş, projelendirdikleri ancak son genel seçimlerin ardından yaşanan döviz türbülansı ve müteahhit firmanın bakanlığa yaptığı tasfiye talebi yüzünden inşaatın durduğu Kent Meydanı Terminal Tramvay Hattı’nın da yılsonuna kadar devreye alınmasının planlandığını aktardı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın, 11 istasyonlu, toplam 9 bin 445 metre uzunluğundaki Kent Meydanı - Terminal Tramvay Hattı İnşaatı Yapım İşi için açtığı ‘tamamlama işleri’ ihalesini kazanan firmanın, Eylül ayında çalışmalara başladığını hatırlatan Aktaş, “İhale kapsamında hat üstyapısındaki eksik ray kaynakları, raylarının gerdirilmesi, ayarlamaların yapılması, makas montajları, makas kaynakları, eksik imalatların tamamlanması, hat üzerindeki 9 adet üstgeçit istasyonun dış cephe kaplamaları, cam ve prefabrik kaplama işleri gibi tüm eksikliklerini tamamlama çalışmaları devam ediyor. Projenin yılsonuna kadar tamamlanması hedeflenirken, hattın sinyalizasyon ve elektrik işlerinin de bir an önce başlaması için düğmeye bastık. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ocak ayı oturumunun ikinci birleşiminde Kent Meydanı-Terminal arasına yapılan T2 Hattı’nın sinyalizasyon ve elektrik işleri için İller Bankası’ndan 120 milyon liralık kredi çekilmesine oybirliğiyle karar verildi” dedi.

Bursa Osmangazi Meydan Projesi'nde son durum ne?


Geri Dön