26 / 04 / 2024

Bursa'da kiralık ev sıkıntısı yok!

Bursa'da kiralık ev sıkıntısı yok!

Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi, bölgede kiralık ev sıkıntısının olmadığı söyledi. Çelebi, “İstenen bölgede ev bulunabiliyor. Artışlar da enflasyona bağlı gerçekleşti” şeklinde konuştu.



Emlak sektöründe kiralık ev hareketliliği yaşanıyor. Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi, bölgedeki emlak piyasasını değerledirdi. İstenilen bölge ve mahallede kiralık ev bulunabildiğini ve sıkıntı yaşanmadığını söyleyen Çelebi, kiralık ev sıkıntısının olmadığını belirtti.

Konut fiyatlarının yüzde 15 arttı
Olay Gazetesi'nde yer alan habere göre, konut fiyatlarının yüzde 15 arttığını belirten Çelebi, “Kimi yerlerde yüzde 20'ye kadar çıkıyor. Kiralar enflasyona bağlı olduğu için, rutin bir artış söz konusu. Geçen yıl kentsel dönüşümün etkisi nedeniyle sıkışıklık vardı. Ev bulmakta sıkıntı yaşanıyordu. Çünkü bir anda bir site boşalıyor. İnsanlar, aynı bölgede oturmak istedikleri için yeteri kadar konut bulunamıyordu. Şimdi ise dönüşüm belirli bir seviyede devam ediyor. Onun için konut ihtiyacı doğmadı'' dedi.

Ortalama fiyatlar 700 ile bin 200 arasında 
Bursa'da kiralık ev fiyatlarının 700 ile bin 200 arasında olduğunu söyleyen Çelebi, “Bursa'nın neresine giderseniz gidin bu fiyatı gözden çıkarmak gerekiyor. Bunun dışında bitişik nizam ya da eski yapılardaki evlerin fiyatları 700 ile bin lira arasında bulunuyor.Konsept projelerde ise 3 bin liradan 4 bin liraya kadar çıkabiliyor” dedi. 
Nilüfer revaçta
Kiralık konutlarda en çok Nilüfer bölgesinin tercih edildiğini söyleyen Çelebi, “Liselere yerleştirmede adrese dayalı kayıt sistemi geçerli olduğu için velilerin kiralık seçimlerini etkiliyor. Özellikle İhsaniye ve Özlüce bu noktada öne çıkıyor. 3+1 site içinde olan daireler bin 500-2 bin lira arasında değişiyor. Fiyatlar projeye göre farklılık gösteriyor” açıklamasında bulundu.
 


Geri Dön