25 / 04 / 2024

Bursa’da kurulan şirket sayısı Ocak’ta yüzde 40 arttı!

Bursa’da kurulan şirket sayısı Ocak’ta yüzde 40 arttı!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın Başkanı İbrahim Burkay, faiz indirimleriyle ülke genelinde görülen iyileşmenin Bursa'ya yansımalarını değerlendirdi. İbrahim Burkay, Bursa'da kurulan şirket sayısının yüzde 40 arttığını ifade etti...



Merkez Bankası'nın 2019 yılının ilk yarısında yüzde 24 düzeyindeki faiz oranını, enflasyondaki iyileşmeye bağlı yüzde 10.75'e düşürmesi ülke genelinde yatırımı artırdı.

Sabah'tan İbrahim Acar'ın haberine göre; 2020 yılının ilk çeyreği itibarıyla oluşan göstergeler de bu yılın büyümesinin yeni yatırımlar ve iç talep kaynaklı olacağını gösteriyor. Geçen hafta Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal'ı konuk eden Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, faiz indirimleriyle ülke genelinde görülen iyileşmenin Bursa'ya nasıl yansıdığını anlattı. Bir Bursa'da yeni kurulan şirket sayısının Ocak 2020'de bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 40 arttığını söyledi.

 Bursa’da kurulan şirket sayısı Ocak’ta yüzde 40 arttı!

KOBI'NIN IŞTAHI ARTTI

Özellikle KOBİ'lerin yatırım iştahının önemli ölçüde arttığını belirten Burkay, "Merkez Bankası'nın yatırımcı lehine sürdürdüğü adımların özel bankalar tarafından da desteklenmesiyle kredilerde önemli bir gelişme yaşanıyor" dedi. Burkay gerek yeni yatırımlar gerekse yüksek faizler dolayısıyla hayata geçirilemeyen kapasite artışları ve makineteçhizat yenileme çalışmalarının hız kazandığını da belirtti.

Bursa'da kaçak hafriyat dökümüne 265 bin 497 TL ceza!


Geri Dön