24 / 04 / 2024

Bursa'daki riskli bina yıkıldı!

Bursa'daki riskli bina yıkıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ'nin Acemler yerleşkesinde yer alan riskli binanın yıkımını gerçekleştirdi.



Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin altyapı yatırımlarındaki iştiraki olan BUSKİ Genel Müdürlüğü, Acemler yerleşkesindeki riskli yapıları ortadan kaldırmaya devam ediyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre;  1989 yılında kanunla kurulan BUSKİ’nin ilk yönetim binası olma özelliğine sahip bina, yapılan tetkikler sonucunda riskli yapı olarak değerlendirilerek tahliyesine karar verildi ve iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri kapsamında alınan önlemler yıkımı gerçekleşti.

Bursa daki riskli bina yıkıldı!

Yıkım öncesinde, binada kullanıma müsait olan malzemeler, BUSKİ’nin ilgili birimlerinin ihtiyaçlarında kullanılmak üzere söküldü ve gerek duyulan yerlere montajı yapılarak değerlendirildi. 1977 senesinde Bursa Belediyesi Sular İdaresi adıyla hizmete alınan bina, BUSKİ Genel Müdürlüğü’nün kurulmasının ardından Abone İşleri Dairesi Başkanlığı olarak vatandaşların abonelik hizmetlerini vermek üzere kullanıldı.

Bursa daki riskli bina yıkıldı!

Yıkımı yapılan binada görev yapan Abone İşleri Dairesi Başkanlığı, yine BUSKİ yerleşkesi içerisinde bulunan ve bir dönem lojman olarak, ardından da uzun süre Bursa Büyükşehir Belediyesi Hizmet Birimlerine de ev sahipliği yapmış olan B Blokta gerçekleşen tadilat ve tamirat işlemleri neticesinde buraya taşındı. BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç ve çalışanlarının katılımıyla yapılan yıkım töreniyle boşalan alan, BUSKİ’nin daha kaliteli hizmet verebilmesini temin için ihtiyaçlar doğrultusunda yeni yaşam alanları için kullanacak.

Bursa'da 2 katlı metruk bina yıkıldı!


Geri Dön