28 / 03 / 2024

Bursa'daki Somuncu Baba evinin yenileme çalışması başladı!

Bursa'daki Somuncu Baba evinin yenileme çalışması başladı!

Bursa' nın Merkez Osmangazi Belediyesi Başkanı Mustafa Dündar, çalışmaların başlaması sebebiyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, yıllardır özel mülkiyete ait ev ve fırınının kamulaştırıldığını ifade etti...




Merkez Osmangazi Belediyesi Başkanı Mustafa Dündar, çalışmaların başlaması nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, yıllardır özel mülkiyete ait ev ve fırını kamulaştırdıklarını söyledi. Daha sonra da restorasyon çalışmalarına başladıklarını belirten Dündar, şöyle konuştu:


"Ulu Camii'nin yapımında çalışanların karnını iki göz fırınında pişirdiği ekmekle doyuran Somuncu Baba'nın fırını, yapılacak çalışmaların sonunda yeniden canlanacak. Evinin bahçesini genişleterek buraya bir şadırvan yapacağız. Bahçe ve peyzaj çalışmalarıyla, buranın manevi güzellikleri, mekansal güzellikle bütünleşecek. Bir yılda tamamlanması planlanan Somuncu Baba fırın evinin restorasyonunda, engelli ve yaşlı ziyaretçilerin giriş çıkışlarını kolaylaştıracak düzenlemeler de unutulmadı. Bu yapıyı tekrar canlandırmak için 353 metrekare alan kamulaştırıldı. Kamulaştırma ile yaklaşık 674 bin lira kaynak kullanacağımız tarihi yapı, şimdiden hayırlı olsun."


Belediye olarak 145 tarihi eseri ayağa kaldırdıklarını belirten Dündar, "Sahip olduğumuz köklü mirası korumak ve gelecek nesillere aktarmak için bundan sonra da büyük bir gayretle çalışacağız" dedi.


Mollafenari Mahallesi'ne yaptıkları hizmetlere de değinen Dündar, şunları kaydetti:


"Mollafenari, Bursa'nın en eski yerleşim merkezlerinden biri. Hem tarihi mirası korumak hem de mahallemize kaliteli hizmet götürebilmek için, bugüne kadar 3 bin 500 metrekare kamulaştırma yaptık. Bu kamulaştırmaları, çıkmaz sokakları açmak, mahallemize otopark yapmak ve daha konforlu bir yaşam olanağı sağlamak için yapıyoruz. Mahallemizde bulunan Tekke ve Kahveci Çıkmazlarını açarak nefes aldırdık. Yeraltı katlı otoparkı, belediye hizmet alanı ve yol çalışmaları ile ilgili proje çalışmalarımız devam ediyor."


Dündar, daha sonra törene katılanlarla Somuncu Baba evi ve fırınının temeline ilk harcı koyarak, restorasyon çalışmalarını başlattı.


AA


Geri Dön