28 / 03 / 2024

Bursaray projesinde tramvaylar 14 ay içinde tamamlanacak!

Bursaray projesinde tramvaylar 14 ay içinde tamamlanacak!

Türkiye’nin ilk yerli tramvayını üreten Durmazlar firması, 30 ay içinde Bursaray vagonlarını, 14 ay içinde de tramvayların tamamını teslim etmiş olacak.



Türkiye'nin ilk yerli tramvayını üreten Durmazlar, ihale sözleşmesinin imzalanmasından sonraki ilk 6 ay içinde araçları teslim etmeye başlayacak ve 30 ay içinde Bursaray vagonlarını, 14 ay içinde de tramvayları tamamlayacak.


YÜZDE 50 TASARRUF


Büyükşehir Belediyesi'nin proje danışmanlığında Türkiye'nin ilk yerli vagonunu üretmeyi başaran Durmazlar firmasının ihalede verdiği teklif, aynı zamanda kent kaynaklarının yüzde 50 oranında tasarruf edilmesini sağladı.


30 AYDA HEPSİ TAMAM


Bombardier firmasından alınan vagonların tanesine 3 milyon 121 bin Euro ödenirken, Durmazlar bir vagon için 1 milyon 634 bin Euro tramvaylar için ise 1 milyon 649 bin Euro fiyat verdi.


Büyükşehir Belediyesi ihale komisyonu verilen teklifler üzerindeki çalışmaları sürdürürken, ihalenin sonuçlanmasının ardından Durmazlar ilk 6'ncı ayda 2 vagon, 2 tramvay teslim ederek teslimata başlayacak ve 30 ay içinde hafif raylı sistem araçlarını, 14 ayda da tramvayların tamamını teslim etmiş olacak.


TEK KALEMDE REKOR ALIM


Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan bu ihale aynı zamanda Bursa'nın raylı sistemle tanıştığı 2002 yılından bu yana en büyük araç alımı ihalesi oldu. Bursaray seferlere başladığı 2002 yılında Siemens'ten 48 araç, 2008 yılında ise Bombardier'den 30 adet araç alımı yapmıştı. Tek kalemde 60 adet hafif raylı sistem aracı ve 12 adet tramvay alımı için açılan ihaleye Durmazlar firmasının en uygun teklifi vermesi dünya markalarıyla rekabet açısından büyük önem taşıyor.



Yeni Şafak 


Geri Dön