16 / 04 / 2024

S.Korkut: Petkim Limanı birkaç ay içinde tamamlanacak!

S.Korkut: Petkim Limanı birkaç ay içinde tamamlanacak!

İşinin Liderleri Zirvesi'nde konuşan Metin Sancak, "İzmir'e bugüne kadar 5 proje için 800 milyon lira harcadık" dedi. Saadettin Korkut ise, Petkim Limanı'nın birkaç ay içinde tamamlanacağını müjdeledi



Türk Telekom Grubu, İzmir'de birlikte çalıştığı "stratejik müşterileri" için bir otelde "İşinin Liderleri Zirvesi" düzenledi. Zirvede bir de "Dönüşüm zamanı" konulu panel düzenlendi. Panelde Ege Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) Başkanı Mustafa Güçlü, Yaşar Holding İcra Kurulu Başkanı Mehmet Aktaş, PETKİM Genel Müdürü Sadettin Korkut, Folkart Yapı Genel Müdürü Metin Sancak ve Arkas CEO'su Önder Türkkanı birer konuşma yaptı. Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut, Türkiye'nin 3'üncü büyük konteyner limanı olan Petkim Limanı'nın tamamlandığını ve işletilecek firmaya teslim edildiğini söyledi. Limanın birkaç ay içinde çalışmaya başlayacağını vurgulayan Korkut, "Bunun yanında SOCAR'ın da yatırımları devam ediyor. Halen süren projelerin hayata geçmesiyle Türkiye'de yaptığımız yatırım miktarı 20 milyar doları bulacak" ifadelerini kullandı. 

FOLKART'TAN YURT DIŞI ATAĞI 

Folkart Genel Müdürü Metin Sancak da dijital bir yaşama önem verdiklerini dile getirerek, Avrupa'nın en yüksek binası olacak 400 metre uzunlukta ve 85 katlı binayı İzmir'e kazandıracaklarına değindi. Bugüne kadar 5 proje için 800 milyon lira harcadıklarını ifade eden Sancak, "Farklı olanı yapıp ürünle yabancılaşmaya izin vermedik. İzmir'deki müşteri dönüşümlerini takip eden bir departman oluşturduk ve ne yaparsak nasıl karşılanacağı değerlendiriyoruz. Türkiye'nin en büyük ilk 5 firması olmak için uluslararası pazarlara da açılacağız" dedi. Arkas Üst Yöneticisi Önder Türkkanı, 22 farklı ülkede 6 bin 500 kişiyi istihdam eden bir kurum olduklarına dikkati çekerek, "Dönüşümü sağlayan firmalar ülkelerini bile pozitif olarak değiştirebilir. Verimliliği arttırmak için İzmir'in Sasalı bölgesindeki bir binadan dünyadaki 22 ülkeye hizmet veriyoruz. Dijital dünyanın nimetlerinden bizler de yararlanıyoruz" dedi. TTNET Kurumsal İş Birimi Genel Müdürü Mehmet Ali Akarca ise, Türkiye'yi dijital merkez olarak farklı bir yere konumlandırmak istediklerini belirterek, "Çin'den Avrupa Birliği'ne uzanan bir fiber hat Mısır üzerinden geçirilecekti fakat girişimlerimiz sonucu bu ağın Türkiye'den geçmesini sağladık" dedi. Akarca, TTNET, Avea ve Türk Telekom'u tek çatı altında topladıklarını anımsatarak, Türk Telekom'un Türkiye'deki internet trafiğinin yüzde 90'ını sağladığını, yeni yapının teknolojik anlamda işleri kolaylaştırırken bütün hizmetleri tek elden sunabilmek amacıyla kurulduğunu söyledi. 

 TÜRKİYE MERKEZ OLACAK

 Türkiye'de dünyanın etrafını 5 kez dolaşacak uzunlukta fiber internet altyapısı olduğunu vurgulayan Akarca, şunları kaydetti: "Bunun yanında yurt dışında 40 bin kilometre fiber bağlantımız var. Bu kapasitemizle Türkiye'yi dijital merkez yapmak zorundayız. Artık bilgi çağındayız ve dijital yollar çok daha önemli hale geldi. Biz de ülkemizin dijital merkez olması için çalışıyoruz. Bunun için uluslararası alanda da atılımlar yapıyoruz. Çin'den AB'ye kadar uzanacak fiber ağın Mısır üzerinden geçirilmesi planlanırken yaptığımız girişimlerle bu ağı Türkiye'den AB'ye ulaştıracağız."


Sabah Egeli


Geri Dön