19 / 04 / 2024

Bursaray'da çalışmalar hız kesmiyor!

Bursaray'da çalışmalar hız kesmiyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin raylı sistemde bekleme süresini 2 dakikaya düşürecek ve kapasiteyi yüzde 60 oranında artıracak Bursaray Sinyalizasyon Sistemi Revizyonu’nda ikinci faz çalışmaları da tamamlandı.



Ulaşım yatırımlarına odaklanan Bursa Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde Bursaray Emek – Şehir Hastanesi hattının temelini atmıştı. Dünya'dan Esra Özarfat'ın haberine göre; ayrıca inşaatı devam eden T2 hattı ile birlikte Bursa’nın raylı sistem ağı 62 kilometreye ulaşırken, diğer taraftan mevcut hatlardaki kapasiteyi artırma çalışmaları da hız kesmeden sürüyor. İşletmeye açıldığı 2003'te yaklaşık 45 milyon yolcu taşıyan BursaRay’da bu sayı 2019 yılında 95 milyona çıkarken, Büyükşehir Belediyesi ulaşımı daha konforlu hale getirmek amacıyla Sinyalizasyon Sistemi Revizyonu projesini devreye almıştı.

Bursaray da çalışmalar hız kesmiyor!

Yaklaşık 9,5 milyon Euro'luk proje için BBR firması ile sözleşme imzalanırken, Üniversite – Arabayatağı arasında 2 dakikalık dizi aralığı için yapılan çalışmalar 3 faz şeklinde planlandı. Çalışmaların birinci fazını oluşturan Arabayağı – Paşa Çiftliği arası geçtiğimiz yıl Ekim ayında tamamlanmıştı. Projenin Paşa Çiftliği – Küçük Sanayi arasını kapsayan ikinci fazı da 21 Mart’ta bitirildi. Küçük Sanayi - Üniversite arasını kapsayan üçüncü fazın ise ağustos'ta devreye alınması planlanıyor.

Bursaray da çalışmalar hız kesmiyor!

Kapasite yüzde 60 artacak

Bursa’da raylı sistem planlamasının 2000’li yılların başında 2 milyon nüfusa göre yapıldığına dikkat çeken Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sistem çalışmaya başladığında 45 milyon olan yıllık yolcu sayısında 95 milyonları gördüklerini belirtti. Nüfus artışı ile birlikte kesintisiz ve konforlu ulaşıma olan ilginin de sürekli arttığını dile getiren Başkan Aktaş, “Bir taraftan yeni raylı sistem hatlarımız ile ilgili çalışmalar devam ederken, diğer taraftan mevcut hatlarımızı da daha rantabl hale getiriyoruz. İstasyonlarda bekleme süresini kısaltacak ve kapasiteyi yüzde 60 oranında artıracak sinyalizasyon revizyonu çalışmasında birinci fazın ardından ikinci faz da tamamlandı. Konulan ek seferler ile daha şimdiden yüzde 31’lik bir kapasite artışı sağlandı. İnşallah Ağustos ayında üçüncü fazı da bitirdiğimizde bekleme sürelerinin 2 dakikaya düştüğünü, kapasitenin de yüzde 60 oranında arttığını hep birlikte göreceğiz.” açıklamasında bulundu.

Bursa Yıldırım'da planlı dönüşüm başladı!


Geri Dön