20 / 04 / 2024

Avcılar'da kentsel dönüşüm hız kesmiyor! 2 günde 15 bina yıkıldı!

Avcılar'da kentsel dönüşüm hız kesmiyor! 2 günde 15 bina yıkıldı!

Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli’nin göreve geldikten sonra “Hayat kurtarma hareketi” ismiyle başlattığı kentsel yenilenme çalışmaları hız kesmiyor. İlçede 2 günde 15 binanın yıkımı gerçekleştirildi. Yıl sonuna kadar 209 bina ve 2700 bağımsız bölüm yıkılacak...



Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli’nin göreve geldikten sonra “Hayat kurtarma hareketi” ismiyle başlattığı kentsel yenilenme çalışmaları hızla sürüyor. Son verilere göre, kentte son iki günde 15 bina yıkılırken 12 binada kentsel yenileme çalışmaları başladı. 

Avcılar’da riskli binaların yıkımı devam ediyor. Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli’nin deprem korkusuyla yaşayan binlerce insanın hayatını değiştiren imar plan notu değişikliği mücadelesini kazanmasından sonra Avcılar’da her gün onlarca bina yenilenmeye başlandı. Avcılar Belediyesi'nin sitesinde yer alan habere göre; Avcılar Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nün açıkladığı güncel verilere göre, bugün itibariyle toplamda 1069 bina, 8977 bağımsız bölüm kentsel dönüşüm sürecine girerken yılsonuna kadar 209 bina, 2700 bağımsız bölümün yıkılması planlanıyor. 

Avcılar da kentsel dönüşüm hız kesmiyor! 2 günde 15 bina yıkıldı!

E-5 yanyol üzerindeki 40 yıllık bina yıkıldı

Belediyenin kentsel dönüşüm müdürlüğü desteği ve rehberliğinde süren riskli binaları güvenli hale getirme çalışmaları kapsamında E-5 yanyol üzerinde bulunan yaklaşık 40 yıllık riskli binanın yıkımı bugün itibari ile bitirildi. 

Trafiğin en yoğun aktığı güzergah üzerinde bulunması nedeniyle yakınında ikamet eden ve yoldan geçenler için önemli risk taşıyan bina için Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü bir süredir yoğun çalışma sürdürüyordu. Bina maliklerine ulaşma konusunda zorluk yaşayan Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü ekipleri uzun uğraşlar sonucu malikleri belirleyerek, binanın yıkım sürecine girmesini hızlandırdı. Sonrasında yaşanan malikler arası anlaşmazlık ve riskli binaya itiraz sürecinde ise müdürlük ekiplerinin uzlaştırma çabaları olumlu sonuçlandı. 

“Önceliğimiz hayat kurtarmak”

Vatandaşların güvenli evlere kavuşması için yoğun şekilde çalıştıklarını dile getiren Avcılar Belediye Başkanı Hançerli, kentsel yenilenmeye artan talebin belediyenin kasasına yansımadığını belirtti. Hançerli, belediyelerin önemli bir gelir kalemi olan imar vergilerini Avcılar halkından almadıklarının altını çizerek önceliklerinin insan hayatı olduğunu vurguladı. 

Vatandaşa Kentsel Dönüşüm Rehberliği

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli’nin göreve gelir gelmez kurduğu Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, binaların yenilenme sürecinde vatandaşa yön göstermek amacıyla bir “Kentsel Dönüşüm Rehberi” hazırlayarak yol haritası oluşturdu. Rehber vatandaşlara; riskli binaların nasıl tespit edildiği, riskli yapı tespitine nasıl itiraz edildiği ve yapı-yıkım sürecinin nasıl gerçekleştiği gibi soruların cevaplarını bulmalarını konusunda destek oluyor. 

Bina yenilenmesi için başvuru yapan Avcılarlı vatandaşları, özellikle kullanılmayan binalardan oluşabilecek risklere karşı korumayı amaçlayan Avcılar Belediyesi, riskli yapıların tespit edilmesi ve yıkımı aşamasında vatandaşlara her türlü imkanı sağlıyor. 

Ayrıca; kentsel dönüşüm sürecinde yaşanabilecek hukuki, finansal, teknik sorunlara çözüm bulmak amacıyla kurulan Avcılar Belediyesi iştiraki AVBEL Kentsel Yapı Tasarım Şirketi de süreci Avcılarlı vatandaşların adına yöneterek en uygun şartlarda hızlı ve güvenli yapılara kavuşulmasına imkan sunuyor. 

İki günde 750 hayat kurtardık

İki günde 15 bina, 150 bağımsız bölüm yıkıldı. 

İlçedeki ömrünü tamamlamış risk altındaki binaların yıkımı Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü ekipleri desteği ile devam ediyor. 

E-5 yan yol üzerindeki 40 yıllık riskli bina sorunu çözüldü. 

Son bina güvenli hale gelene kadar çalışmalar sürecek. 

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, "Sadece son iki günde, kentimizdeki ömrünü tamamlamış risk altındaki 15 bina, 150 bağımsız bölümün yıkımı Kentsel Dönüşüm Müdürlüğümüzün desteği ile tamamlandı" diye konuştu.

Avcılar ve Silivri’deki 32 bin 377 bina mercek altına alındı!


Geri Dön