19 / 04 / 2024

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm hız kesmiyor!

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm hız kesmiyor!

Diyarbakır Bağlar'da hem kentsel dönüşüm hem kentsel yenileme faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor...



Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Sakarya Caddesi'nde yürütülen yenileme ve sokak sağlıklaştırma çalışması sürüyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Vali Münir Karaloğlu, Bağlar Kaymakamı Yavuz Güner ve Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ile kentsel dönüşüm kapsamında yenileme ve sokak sağlıklaştırma çalışması süren Sakarya Caddesindeki çalışmaları inceledi, yetkililerden bilgi aldı, esnafın görüş ve sorunlarını dinledi.

Sakarya Caddesi'nin baştan başa yenileneceğini dile getiren Karaloğlu, çalışmaların Büyükşehir Belediyesi ve Bağlar Belediyesi iş birliğiyle yürütüldüğünü belirtti.

Cadde üzerindeki 65 apartman ve 337 iş yerine ilişkin cephe yenileme sürecinin tamamlanarak caddenin ilçenin en prestijli caddelerinden ve alışveriş alanlarından birisi haline dönüşeceğini dile getiren Karaloğlu, Sakarya Caddesi'ni günlük 20 bin insanın alışveriş amaçlı kullandığını söyledi.

Karaloğlu, kentsel dönüşüme yönelik çalışmalara da değinerek, şunları dile getirdi:

"Bağlar'da hem kentsel dönüşüm hem kentsel yenileme faaliyetlerimiz devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, Bağlar Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ile şu anda Kaynartepe Mahallesinde kentsel dönüşüm faaliyetleri başladı. Birçok caddede, sokakta, yeni cadde açma, yeni sokak yapma, caddelerin, sokakların yenilenmesi, asfaltlanması çalışmalarımız da var. İlçe belediyemizle başlattığımız bu çalışmalar bittiğinde, Bağlar daha yaşanılabilir, yaşam kalitesi daha yükselmiş bir ilçeye, bir bölgeye dönüşmüş olacak. Bu konuda gece gündüz aralıksız çalışıyoruz."

 

Diyarbakır Bağlar'daki kentsel dönüşüme halktan tam destek!


Geri Dön