19 / 04 / 2024

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm için ilk adım atıldı! 

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm için ilk adım atıldı! 

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, “Bağlar Kentsel Dönüşüm Toplantısı"nda  Bağlar ilçesi için planlanan kentsel dönüşüm kapsamında ilk kazmanın 2021 temmuz ayında vurulacağını açıkladı.



Diyarbakır'da  "Bağlar Kentsel Dönüşüm Toplantısı" vali  Münir Karaloğlu'nun katılımıyla Valilik Hevsel Toplantı Salonu'nda gerçekleşti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hasan Bebek, Bağlar Kaymakamı Yavuz Güner, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ve kurum müdürleri de katıldı. 

Toplantının sonrasında konuşma yapan  Karaloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla merkez Bağlar ilçesinin Kaynartepe Mahallesi'nde 53 bin 600 metrekarelik alanın riskli ilan edildiğini söyledi. 

Kentsel dönüşüm çalışmalarının fiilen başladığını, süreci ve yol haritasını belirlediklerini söyleyen  Karaloğlu "Kentsel dönüşümü herkes söylüyordu ama hiç çalışma başlamıyordu. Tam o gün bugündür, Kaynartepe Mahallesi'nde ete kemiğe büründü artık yol almaya başlıyoruz. 8 Ekim'de arkadaşlarımız alana inmiş olacak. Alanda 357 yapımız var, bin 267 bağımsız birim var, bin 354 hak sahibimiz var. Enteresan olan 357 yapıdan 350'si ruhsatsız. Tam da kentsel dönüşümün farz olduğu bir bölgeden başlıyoruz. 3 ruhsatlı yerde okullardan ibaret. Vatandaşa ait olan bütün yapıların ruhsatsız olduğu bir bölgeden başlıyoruz" dedi.

Öncelik hak sahiplerine verilecek 

Dönüşüm hedeflerinin yerinde olduğunu söyleyen Karaloğlu, bölgede yapılacak konutları öncelikli olarak hak sahiplerinin alacağını söyledi.

Arsasının ve evinin bedelini alıp, bölgeden ayrılmak isteyen vatandaşların kamulaştırma bedelini ödeyeceklerini vurgulayan Karaloğlu; "2021'in Mayıs ayında ihale aşamasına geleceğiz. Bakanlığımız  TOKİ  eliyle konutları üretiyor. 2021'in Temmuz ayında bölgede ilk kazmayı vuracağız, Diyarbakır'da ilk kentsel dönüşüm hareketini başlatmış olacağız. Kent için sadece bir mahallenin dönüşümü değil, bunu ilk adım olarak görmeliyiz. Bu ilk adımda başarılı olursak Bağlar'da dönüşümü bekleyen 8 mahallemiz var, Kayapınar ve Yenişehir'de de mahallelerimiz var. Diyarbakır'da kentsel dönüşüm faaliyetlerine mutlak devam etmemiz lazım. Daha işimiz çok, ilk adımı el birliğiyle atıyoruz. Kent için önemli bir başlangıçtı, önümüzdeki dönemlerde işler ortaya çıktıkça ne demek istediğimiz daha kolay anlaşılmış olacak." açıklamasını yaptı. 

Diyarbakır Bağlar da kentsel dönüşüm için ilk adım atıldı! 

Karaloğlu'nun ardından konuşma yapan Kaymakam Güner de  kentsel dönüşümle ilgili sürecin aksaklık yaşanmadan devam ettiğini söyledi. 

Belediye Başkanı Beyoğlu da vatandaşların huzurlu yaşam alanlarına kavuşması için her türlü ayrıntının önemsendiğini söyledi.


Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm sevinci!


Geri Dön