29 / 03 / 2024

Diyarbakır Bağlar'daki kentsel dönüşüme halktan tam destek!

Diyarbakır Bağlar'daki kentsel dönüşüme halktan tam destek!

Diyarbakır’ın kanayan yarası olan Bağlar’ın değişim ve dönüşümünü gerçekleştirerek modern bir yaşam alanı yapmayı amaçlayan Kentsel Dönüşüm Projesi’ne halktan destek gün geçtikte artıyor.



Diyarbakır’ın kanayan yarası olan Bağlar’ın değişim ve dönüşümünü gerçekleştirerek modern bir yaşam alanı yapmayı amaçlayan Kentsel Dönüşüm Projesi’ne halktan destek gün geçtikte artıyor. Bağlar Belediyesi, oluşturduğu danışma ofisi ve şehir geneline yansıttığı billboardlarla projenin tanıtımını yapıyor. Ak Partili Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, "20 gün içerisinde 300’den fazla hak sahibi danışma ofisimize başvurarak bilgi aldı” diyerek vatandaştam projeye tam destek geldiğini vurguladı. Sabah'tan Hüseyin Kaçar'ın haberine göre; Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi sınırlarında bulunan 53 dönümlük alanın, 25 Eylül tarihinde Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı kararıyla riskli bölge ilan edilerek kentsel dönüşüm kapsamına alınmasından sonra ilçede bu yöndeki heyecan iyice arttı.

Yarım asırlık tarihi olan ve daha çok göçle şekillenen bu ilçenin nüfusu, resmi rakamlara göre 400 bini aşarken, mühendislik hizmeti almayan yapılardan oluşan 260 bin nüfuslu eski Bağlar bölgesinin kaderini değiştirecek olan proje belediyenin oluşturduğu imkanlarla hak sahiplerine anlatılıyor ve spekülasyonlar engelleniyor. 

Pilot bölge olarak seçilen Kaynartepe Mahallesi'ndeki 53 dönümlük alanda, 1354 hak sahibi bulunuyor ve 1 Temmuz'dan itibaren sahada resmi olarak yıkım ve inşaat çalışmalarına başlaması hedeflenen projeden 7 bin kişi etkilenecek. Vatandaşlar, belediye tarafından açılan danışma ofisine başvuru yaparak projenin ana hatları ve teknik detaylar hakkında bilgi alabiliyor. Danışma ofisi, haftanın her günü hem yüz yüze görüşmelerle hem de telefon hattı aracılığıyla hak sahiplerine bilgi veriyor. Belediyenin kent geneline astığı billboardlar yoluyla da yine projenin kente kazandıracakları hakkında vatandaşlara bilgiler veriliyor.

KISA ZAMANDA BÜYÜK RAĞBET GÖRÜLDÜ

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, projenin hayata geçmesiyle ilgili çalışmaların hız kesmeden sürdüğünü belirtti. 20 gün gibi kısa zamanda 300'den fazla hak sahibinin kendileriyle iletişime geçerek bilgi aldığına dikkat çeken Beyoğlu, "Bir yandan projeyi uygulayacak olan Çevre Ve Şehircilik Bakanlığımız diğer yandan da bizler belediye olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Halkımızın projeye desteği tamdır. Şu ana kadar 300'den fazla hak sahibi başvurarak proje hakkında bilgilendirildi. Kimsenin kafasında hiçbir soru işareti kalmasın. Yerinde dönüşüm modeli ile uygulanacak olan projenin ana gayesi halkımızın huzurlu bir yaşama kavuşmasıdır. Merak eden herkes büromuzdan veya telefon hattı aracılığıyla her türlü bilgiyi alabilir. Şeffaf bir şekilde yürüyen bir süreç var. Halkımızın projeye desteği tamdır. Şu ana kadar ki gözlemlerimiz bu yöndedir" diye konuştu.

Diyarbakır Surlarının çevresindeki kaçak yapılar yıkılıyor!


Geri Dön