25 / 04 / 2024

Diyarbakır bağlar kentsel dönüşüm projesi son durum

Diyarbakır bağlar kentsel dönüşüm projesi son durum

Diyarbakır’ın kanayan yarası olan Bağlar’ın değişim ve dönüşümünü gerçekleştirerek modern bir yaşam alanı yapmayı amaçlayan Kentsel Dönüşüm Projesi’ne halktan destek gün geçtikte artıyor.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ açıkladı! Diyarbakır'a 27 bin bağımsız konut inşa edilecek!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptığı açıklamada Diyarbakır'a yaklaşık olarak 27 bin bağımsız konut, köy evi, hayvanlar için ahır ve diğer ihtiyaçlarını karşılayan yerler yapılacağını söyleyerek, temellerin yakında atılacağını kaydetti.

Diyarbakır'da 155 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılık konutlar! 120 taksit ve yüzde 10 indirim fırsatıyla!

Diyarbakır Yenişehir'de 32 adet lojman 155 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. İşte ayrıntılar...

Diyarbakır Kayapınar'da kentsel dönüşüm başladı!

Diyarbakır Kayapınar' da kentsel dönüşüm başladı. Kentsel dönüşümün Kayapınar İlçesin'de Fırat Mahallesi Aşağı Karakuyu lokasyonunda 96 konutun bulunduğu alanda yapılması planlanıyor.

Diyarbakır Fiskaya Kentsel Dönüşüm Projesi için ilk kazma vuruldu!

Diyarbakır Fiskaya semtinde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkım çalışmaları resmen başladı.

Diyarbakır Fiskaya’da kentsel dönüşüm uzlaşmaları başladı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, riskli alan ilan edilen Fiskaya'da kentsel dönüşüm çalışmalarına başladı. 

Diyarbakır Bağlar'ın çehresi kentsel dönüşümle değişiyor!

Diyarbakır Bağlar'da "riskli" olarak ilan edilen ve yapıların yıkımına başlanan 54 dönümlük alanda Kentsel Dönüşüm Projesi hayata geçiriliyor.

Diyarbakır Bağlar Dönüşüm Projesi kapsamında ilk bina yıkıldı!

Merakla beklenen Diyarbakır Bağlar Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ilk binanın yıkımı gerçekleştirildi.

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

Diyarbakır Bağlar Belediyesi, ilçe genelinde çarpık kentleşmenin önüne geçmek için yıkım çalışmalarına bugün itibariyle başlıyor. 

Diyarbakır Bağlar kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmeden devam ediyor...

Diyarbakır'da Kentsel Dönüşüm Projesi Anahtar Teslim Töreni gerçekleşti!

Diyarbakır'da "Fiskaya'da Kentsel Dönüşüm Başlıyor" çalışmasının birinci etabı kapsamında anahtar teslim töreni yapıldı. 

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm hızlanıyor!

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm çalışmaları için düğmeye basıldı. Bağlar Belediye Başkanı Beyoğlu, kentsel dönüşüme yoğun ilgi olduğunu dile getirdi. 

Diyarbakır Bağlar'da sanayi bölgesi inşa edilecek!

Diyarbakır'a bağlı Bağlar ilçesinde 1 milyon metrekare alanda sanayi bölgesi inşa edilecek. Proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanacak. 

TOKİ'den Diyarbakır'a 2 yeni okul! İhalesi yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Diyarbakır Bağlar ve Yenişehir'de hayata geçireceği okulların ihalesi yarın yapılacak.

Diyarbakır bağlar kentsel dönüşüm projesi son durum Haberi

Diyarbakır bağlar kentsel dönüşüm projesi son durum

Diyarbakır’ın kanayan yarası olan Bağlar’ın değişim ve dönüşümünü gerçekleştirerek modern bir yaşam alanı yapmayı amaçlayan Kentsel Dönüşüm Projesi’ne halktan destek gün geçtikte artıyor. Bağlar Belediyesi, oluşturduğu danışma ofisi ve şehir geneline yansıttığı billboardlarla projenin tanıtımını yapıyor. Ak Partili Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, "20 gün içerisinde 300’den fazla hak sahibi danışma ofisimize başvurarak bilgi aldı” diyerek vatandaştam projeye tam destek geldiğini vurguladı. Sabah'tan Hüseyin Kaçar'ın haberine göre; Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi sınırlarında bulunan 53 dönümlük alanın, 25 Eylül tarihinde Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı kararıyla riskli bölge ilan edilerek kentsel dönüşüm kapsamına alınmasından sonra ilçede bu yöndeki heyecan iyice arttı.

Yarım asırlık tarihi olan ve daha çok göçle şekillenen bu ilçenin nüfusu, resmi rakamlara göre 400 bini aşarken, mühendislik hizmeti almayan...