24 / 04 / 2024

Diyarbakır'da Kentsel Dönüşüm Projesi Anahtar Teslim Töreni gerçekleşti!

Diyarbakır'da Kentsel Dönüşüm Projesi Anahtar Teslim Töreni gerçekleşti!

Diyarbakır'da "Fiskaya'da Kentsel Dönüşüm Başlıyor" çalışmasının birinci etabı kapsamında anahtar teslim töreni yapıldı. 



Diyarbakır'da "Fiskaya'da Kentsel Dönüşüm Başlıyor" çalışmasının birinci etap çalışmaları dahilinde "Dicle ve Feritköşk Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi Anahtar Teslim Töreni" gerçekleşti. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Vali Münir Karaloğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ali Emiri Toplantı Salonunda düzenlenen törende, Çevre Şehircilik Bakanlığının il merkezi ve ilçelerde kentsel dönüşüm çalışmaları başladığını söyledi.

Diyarbakır da Kentsel Dönüşüm Projesi Anahtar Teslim Töreni gerçekleşti!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşa edilen konutların bugün hak sahiplerine teslim edileceğini söyleyen Karaloğlu, Fiskaya bölgesindeki Dicle ile Feritköşk Mahallesinin, 2017'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli alan ilan edildiğini hatırlattı. 

Daha sonra bölgede hak sahipliği ve gayrimenkul değerleme çalışmalarının bakanlık tarafından gerçekleştirildiğini ifade eden Karaloğlu, şunları söyledi: 

"Son dönemde Türkiye'deki afetler ve Çevre Şehircilik Bakanlığımızın iş yükünün artması dolayısıyla yetki devri yapıldı. Bundan sonraki kısmını Büyükşehir Belediyesi olarak devam edeceğiz."

Vatandaşlarla anlaşma yapılması için Büyükşehir Belediyesi olarak görüşmelerin devam ettiğini söyleyen Karaloğlu, Dicle Mahallesinde birinci bölgedeki hak sahipleriyle 15 Temmuz itibariyle görüşmeler yaptıklarını, neticelenenlerle sözleşme imzaladıklarını,  TOKİ  tarafından yapılan konutların anahtar teslimini yapacaklarını aktardı.

Diyarbakır da Kentsel Dönüşüm Projesi Anahtar Teslim Töreni gerçekleşti!

Diyarbakır'ı görünümüyle, kültürüyle ve sosyal dokusuyla aslına dönüştürme noktasında gayretlerinin olduğunu dile getiren Karaloğlu, konuşmasında şunları söyledi: 

"Birinci etapta kentsel dönüşüm için yeni bir konut yüklemeyeceğiz. Bu bölge tamamen yeşil alan kalacak. Vatandaşlarımızla hak sahiplerimizle helalleşip el sıkıştıktan sonra orayı boşaltacağız, yıkacağız. Orası yeşil ve sosyal donatı alanı olacak. Fiskaya'nın yeşiliyle buluştuğu muhteşem bir manzarayı inşallah hep birlikte ortaya çıkarmış olacağız. Vatandaşlarımız inşallah yeni konutlarında huzur ve güven içerisinde yaşamlarını devam ettirecek. Onlara hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum." Sonrasında anlaşma sağlanan 11 hak sahibine anahtarları teslim edildi.

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm hızlanıyor!


Geri Dön