25 / 04 / 2024

KİPTAŞ Yeşilpınar'da kentsel dönüşüm projesinin temelini atıyor!

KİPTAŞ Yeşilpınar'da kentsel dönüşüm projesinin temelini atıyor!

KİPTAŞ tarafından Eyüpsultan'da hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesinde temel atma töreni gerçekleşiyor. Temel atma törenine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da katılım sağlayacak.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve KİPTAŞ tarafından 2016'da Bakanlar Kurulu tarafından riskli alan olarak nitelendirilen Eyülsultan Yeşilpınar'da kentsel dönüşüm başlıyor. İBB'de yer alan habere göre; yaklaşık olarak  50 senedir mülkiyet problemi olan bölgede inşa edilecek KİPTAŞ Eyüpsultan Yeşilpınar Evleri’nin inşasına 25 Mayıs Salı günü İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ve hak sahiplerinin katılımıyla başlıyor. 

KİPTAŞ Yeşilpınar da kentsel dönüşüm projesinin temelini atıyor!

Anlaşmalar sağlandı

KİPTAŞ yönetimi projenin inşa edileceği arsayı 14 milyon 227 bin TL'den satışa çıkardı. 2019'da yönetime gelen yeni yönetim ise satış kararını iptal edip yerinde dönüşüm için düğmeye bastı. Kentsel dönüşüm dahilinde hak sahipleriyle yapılan anlaşmalar sonrasında tahliyeler başladı.Bu süreçte taşında ve kira yardımları da yapıldı. 18 ay içerisinde hak sahipleriyle tüm sorunlar çözüldü. 

KİPTAŞ bu sürede tüm mahalle halkını projeye dahil ederek şeffaf bir süreç yürüttü. 17 Ağustos 2020’de, Marmara Depremi’nin yıldönümünde sahada tahliye edilen tek katlı yapılar yıkılmaya başladı. Yıkım öncesinde yapılardaki asbest malzemelerin sökümü başladı. 

KİPTAŞ Yeşilpınar da kentsel dönüşüm projesinin temelini atıyor!

Eyüpsultan'a değer katacak 

KİPTAŞ Eyüpsultan Yeşilpınar Evleri ile tasarım odaklı, yoğun yapılaşmadan uzak, sosyal donatıları ve yeşil alanları ile bölgeye değer katmaya hazırlanıyor. Yüzde 60’ı yeşil alandan oluşan, çocuk parkları ve toplanma alanları yer alan açık bir site inşa edilecek. Proje dahilinde kreş, kütüphane ve aile sağlığı merkezi yapılacak. Tüm alanlar duvarlarla sınırlı kalmayıp Eyüpsultan Yeşilpınar Mahallesi’ndeki herkese açık olacak.

KİPTAŞ projelerinin inşaatlarında son durum ne?


Geri Dön