18 / 04 / 2024

KİPTAŞ projelerinin inşaatlarında son durum ne?

KİPTAŞ projelerinin inşaatlarında son durum ne?

İBB iştiraki KİPTAŞ, projelerindeki çalışmalara hız kesmeden devam ediyor. Peki KİPTAŞ'ın projelerinde son durum ne? İşte projelerde gelinen son noktalar...



İBB iştiraki KİPTAŞ'ın 2021 yılı itibarıyla, inşaatı süren 6 farklı proje kapsamında, 4 bin 933 adet bağımsız birim, 803 bin metrekare inşaat alanı ve 1 milyar 370 milyon TL'lik yatırımı mevcut. 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalar ile projelerde gelinen son noktaları paylaşıyor, devam eden çalışmalara ilişkin bilgiler veriyor.

Peki KİPTAŞ'ın projelerinde son durum ne? İşte projelerde gelinen son noktalar...

KİPTAŞ projelerinin inşaatlarında son durum ne?

KİPTAŞ Silivri 4. Etap Konutları'nda son durum ne?

KİPTAŞ Silivri 4. Etap Konutları'nda çalışmalar hız kesmeden sürüyor. Proje kapsamında dış cephe elektromekanik ve ince imalatları yapılıyor.

Projede yaz sonunda yüzde 70 seviyesine ulaşılması planlanıyor. İnşaatında 11 ayın geride kaldığı projedeki konutların fiyatları 228 bin TL'den başlıyor.

KİPTAŞ Silivri 4. Etap Konutları'nda yer alan evlerin peşinat bedelleri 46 bin TL'den başlarken, aylık taksit tutarları ise 2 bin 200 TL şeklinde açıklandı.

KİPTAŞ Silivri 4. Etap Projesi'nde 1396 konut yer alıyor. Projede 2+1 açık mutfak, 702 adet 2+1 kapalı mutfak, 220 adet 3+1 kapalı mutfak şeklinde konutlar bulunuyor.

KİPTAŞ projelerinin inşaatlarında son durum ne?

Eyüpsultan kentsel dönüşümde çalışmalar hızlandı

KİPTAŞ tarafından Eyüpsultan'da hayata geçirilen Yeşilpınar kentsel dönüşüm projesinde de çalışmalar kesintisiz devam ediyor. 

Projede yakın zaman içerisinde temel atma işlemi yapılacağı açıklandı. 

KİPTAŞ Eyüpsultan Yeşilpınar'da yaklaşık 50 yıllık mülkiyet sorununu çözüme kavuşturdu. Hak sahiplerinin yüzde yüzü ile uzlaşma sağlandı, 5 sene önce riskli alan ilan edilen sahadaki yapılar boşaltıldı.

KİPTAŞ projelerinin inşaatlarında son durum ne?

Çınar Evler projesinde son durum ne?

2020 Aralık'ta temeli atılan ve inşaatının 18 ay sürmesi öngörülen 143 konuta yer verilen Çınar Evler Projesi'nin belirlenen süreden önce tamamlanması planlanıyor. 

Kiptaş İzmit Çınar Evler projesinde betonarme imalatları hızla sürüyor, aynı zamanda ince imalatlara da başlandı. 

KİPTAŞ İzmit Çınar Evler'de 2+1 ve 3+1 daire tipleri yer alıyor. 2+1 evler 87 metrekare ve 93 metrekare, 3+1 daireler 124 metrekare olarak tasarlandı. Toplam 143 adet eve yer verilen projede en düşük konut bedeli 274 bin 50 Türk Lirası olarak belirlendi. 

Projeden 27 bin 405 TL peşinat ve 2 bin 509,73 TL taksitle ev sahibi olunabiliyor. 4 blok olarak hayata geçirilen projede mağazadan kafeye birçok sosyal alan yer alıyor. 

KİPTAŞ projelerinin inşaatlarında son durum ne?

İstanbul'a yeni proje geliyor 

KİPTAŞ, İstanbul Anadolu Yakası'nda yeni bir proje inşa hayata geçirmek için harekete geçildi. Projenin hazırlıkları için düğmeye basıldı. 

Proje için 1 Mayıs’ta anket başlatıldı. Anket kapsamında, Anadolu yakasındaki yeni projenin kriterleri vatandaşlarla birlikte belirlendi.  

KİPTAŞ tarafından düzenlenen dijital ankete 21 bin 198 kişi katılım gösterdi.  Cevaplayanların yüzde 38'i bilgi almak için iletişim bilgilerini iletti. Ankete katılan vatandaşlardan yüzde 98'i İstanbul Anadolu Yakası'nda inşa edilecek sosyal konut projesine başvuru yapacağını ifade etti. 

Katılımcıların yüzde 73'ü ödeme koşullarında peşinat ve taksitlendirme seçeneğini tercih ettiğini söyledi. 

KİPTAŞ projelerinin inşaatlarında son durum ne?

Referans Başakşehir Kentsel Dönüşüm Projesi hızla devam ediyor

İnşaatı 2018'de başlatılan fakat 2019'da mali sorunlar nedeniyle ara verilen Referans Başakşehir Kentsel Dönüşüm Projesi'nde çalışmalar hız kesmiyor. 

Referans Başakşehir Vadi projesi KİPTAŞ ve Kiler GYO ortaklığında hayata geçiriliyor. 8 bin 600 metrekare arsa alanında konumlanan projede 87 konut ve 63 ticari alan yer alıyor.

Tamamlanmak üzere olan Başakşehir Referans projesinde, temizlik, peyzaj ve çevre düzenleme çalışmalarına hızla devam ediliyor. 

KİPTAŞ projelerinin inşaatlarında son durum ne?

KİPTAŞ We Haliç Kentsel Dönüşüm projesinde imalatlar yapılıyor

KİPTAŞ We Haliç Kentsel Dönüşüm projesinde, sahanın zemin güçlendirmesi, betonarme ve ince imalatlar hızla yapılıyor.

850 daire bulunan projede 400 hak sahibiyle anlaşma sağlandı. Tüm kiraların eksiksiz ödendiği belirtilen  projede çalışmalar Gaziosmanpaşa Belediyesi işbirliğinde yapılıyor.

KİPTAŞ We Haliç Kentsel Dönüşüm projesinde stüdyo daireden 3+1'e değişiklik gösteren daireler bulunuyor. Projedeki konutların büyüklükleri 37 metrekare ile 130 metrekare arasında değişiklik gösteriyor.

KİPTAŞ projelerinin inşaatlarında son durum ne?

Locamahal kentsel dönüşüm projesinde son durum

KİPTAŞ'ın İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinde hayata geçirdiği Locamahal kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar hız kesmiyor.

Fiziki gerçekleşmenin yüzde 90’a ulaştığı Zeytinburnu Locamahal projesinde 1.339 daire dönüşüyor. Projedeki dairelerin tesliminin bu yaz yapılması planıyor.

Locamahal projesinde 2+1, 3+1 ve 3+1 konut tipleri yer alıyor. Ayrıca projede çocuklar için oyun alanları bulunuyor.

KİPTAŞ Gürpınar projesinde hak sahipleri resmi sözleşmeleri imzalıyor!

KİPTAŞ İstanbul projesi anketinin sonuçları belli oldu!

KİPTAŞ Silivri 4. Etap Konutları projesinde yeni gelişme!

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com


Geri Dön