27 / 04 / 2024

Bursaspor'un Özlüce Tesisleri devrediliyor!

Bursaspor'un Özlüce Tesisleri devrediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, spor faaliyetlerinde kullanılmadığı gerekçesiyle Maliye Bakanlığı tarafından tahsisi kaldırılan Özlüce Tesislerinin bulunduğu alanı, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’ne devredeceklerini söyledi...




Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Özlüce Tesisleriyle ilgili Maliye Bakanlığı tarafından verilen kararı değerlendirdi. Özlüce Tesisleri’nin bulunduğu alanın, Bursaspor’a tahsis edilmesi ve halka açık olmadığı gerekçesiyle Maliye Bakanı Mehmet Şimşek imzasıyla Büyükşehir Belediyesi’nden yaklaşık 10 milyon TL geriye dönük ecrimisil istendiğini doğrulayan Başkan Altepe, “Devletin hazine arazisinden ‘spor tesisi tahsisi’ adı altında alınan bu araziler daha önce başkanlarımızdan Erdoğan Bilenser döneminde inşaata başlanmıştı. Rahmetli Hikmet Şahin döneminde de tamamlanmış ve Bursaspor’a tahsis edilmişti. Şimdi de Maliye Bakanlığımız tarafından Bursaspor’a tahsis edildiği, halka açık olmadığı gibi gerekçelerle Büyükşehir Belediyesi’nden geriye dönük 5 yıllık ecrimisil isteniyor” dedi.


Bursaspor’u Bursa’nın simgesi olarak görüyoruz


Gerek eski başkanların gerekse şimdi Bursaspor’un her zaman Bursa’nın simgesi olarak görüldüğünü ifade eden Başkan Altepe, “Bursaspor, kentimizin en önemli değeri. Marka kent, dünya kenti olma yolunda şehrin tanıtımında en güçlü unsurlardan biri. Onun için bu konularda her türlü desteği gösteriyoruz. Daha önce yapılan Vakıfköy tesisleri, kapalı otoparklar, yüzme havuzları gibi tesisler de Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle yapıldı. Tabi bu karar üzerinde bizim de çalışmalarımız var. Hukuki itiraz hakkımız var ve bunu değerlendireceğiz. Zaten buranın irtifa hakkı bize 2011’de verilmiş. Yani 5 yıl geriye gidilmesi söz konusu değil. Ben böyle bir ödeme yapacağımıza inanıyorum” diye konuştu.


Tesisler Genç Spor Genel Müdürlüğü’ne devrediliyor


Büyükşehir Belediye Meclisi olarak Özlüce Tesisleri’nin durumuna ilişkin geçtiğimiz aylarda çalışma başlattıklarını ve alanı Bakanlığa devretmek üzere olduklarını ifade eden Başkan Altepe, “Biz zaten bu alanı Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’ne devrediyoruz. Alan spor alanıydı, biz de spor alanı üzerine yapılan 14 milyonluk tesisle birlikte Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’ne devrini gerçekleştiriyoruz. Bununla ilgili Büyükşehir Belediye Meclisimizde daha önceki oturumlarda karar almıştık. Şimdiden sonra bu tesisler zaten devletin oluyor. Devlet burayı ilgili kulübe kiraya vermiş olacak. Bu konuda inşallah sorunun kısa zamanda çözüleceğine inanıyorum” dedi.


BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ


Geri Dön