20 / 04 / 2024

Büyük Çankaya Oteli bir kez daha icradan satılıyor!

Büyük Çankaya Oteli bir kez daha icradan satılıyor!

Yapımı yılan hikayesine dönen Gaziosmanpaşa'daki Büyük Çankaya Oteli, 3 sene aradan sonra bir kez daha icradan satılıyor.



Ankara Çankaya'nın en yüksek yapılarından biri olmasına karşın, bir türlü tamamlanamayan Büyük Çankaya Oteli,  Ankara  22. İcra Dairesi tarafından 237 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkarıldı. Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, 3 sene aradan sonra tekrar satışa çıkarılan yapının birinci tur satışı 25 Eylül'de; satılamaması durumunda ise 26 Ekim'de ikinci tur satışları gerçekleştirilecek.

Otel, en son Eylül 2015 tarihinde 318 milyon liraya satışa arz edilmiş ancak alıcı çıkmamıştı.

İLK ÇALIŞMALAR 34 YIL ÖNCE BAŞLADI

'Bitmeyen Otel ve 'Vinçli Otel' olarak da adlandırılan otelin yapım çalışmalarına Ahmet Hattat tarafından 1984 yılında başlanılandı. Çalışmalar 1984'te başlamış olsa da temeli 7 sene sonra atıldı ve inşaatın kaba kısmı ise 1994'te bitti. Bu dönemde yeteri kaynak bulamayan Hattat'ın mali durumu ve abisiyle arasının bozulması inşaatın geri kalanını sekteye uğrattı. Bundan sonraki süreçte mali sorunların daha da artmasıyla 2011'de icradan satışa çıkarıldı.

Yapı ayrıca, Çankaya Köşkü, bakanlıklar ve Ankara'nın merkezi bölgelerine yakınlığı ile de birçok avantaja sahip.


500 MİLYONDAN FAZLA PARA HARCANDI

Başkentin en değerli bölgesinde 19 bin metrekarelik arazisiyle dikkat çeken 35 katlı yapı; otel, alışveriş merkezi, kongre merkezi, yer altı otoparkı ve rekreasyon alanlarından oluşurken yapımından bu yana 500 milyon liradan fazla para harcandığı iddia ediliyor.


Geri Dön