27 / 04 / 2024

Büyükçekmece West Blocks'ta 120 bin TL'ye!

Büyükçekmece West Blocks'ta 120 bin TL'ye!

Serdar Bilgili Büyükçekmece Gölü'nün kıyısında West Blocks adında yeni bir konut projesine başladı



Serdar Bilgili'nin başında olduğu Bilgili Holding, Büyükçekmece Gölü'nün kıyısında West Blocks adında yeni bir konut projesine başladı. Proje, üç blokta yer alan 288 daire, ofis alanları ve dört mağazadan oluşan bir ticaret merkezi bulunuyor. İnşaatına Ocak 2010'da başlanan projenin Haziran 2012'de tamamlanması planlanıyor.
Turizm ve inşaat alanında; Radisson Blu Conference & Airport Hotel Istanbul, Ajia Hotel, Akaretler Sıraevler gibi önemli projelerin inşaatı ve renovasyonuna imza atan Bilgili Holding, İstanbul'un hızla gelişen bölgesi Büyükçekmece Alkent Mahallesi'nde özel bir konut projesine başladı. Bilgili Turizm ve Gayrimenkul Yatırımları A.Ş'nin yeni projesi olan West Blocks Büyükçekmece Gölü'nün kıyısında inşa ediliyor. İzgi Mimarlık tarafından tasarlanmış olan proje, üç blokta yer alan 288 daire, ofis alanları ve dört mağazadan oluşan bir ticaret merkezi bulunuyor. İnşaatına Ocak 2010'da başlanan projenin Haziran 2012'de tamamlanması planlanıyor.
West Blocks'un arsa alanı 22 bin 551 metrekare, toplam inşaat alanı ise 59 bin 824 metrekare. West Blocks projesinde konut tipleri 1+1, 2+1, 3+1 normal, 2+1 dubleks, 4+1 penthouse ve 5+1 loft daireler olarak tasarlandı. Proje, alanları 82 ile 381 metrekare arasında değişen yedi farklı konut tipinden oluşuyor.  West Blocks'ta konut fiyatları ise 120 bin TL'den başlıyor, 940 bin TL'ye kadar yükseliyor.
Projenin özellikleri
West Blocks projesi kapsamında göl manzaralı konutların yanı sıra, açık yüzme havuzu, kapalı spor alanları, çocuk oyun alanı, tenis kortu, basketbol sahası, tırmanma duvarı, mini golf sahası, bisiklet ve koşu parkurları bulunuyor. Yeşil alanların toplamı 15 bin metrekareye ulaşıyor. West Blocks'ta misafir otoparkları, açık otoparklar ve kapalı otoparkların yanı sıra depo alanları da yer alıyor.
West Blocks'da altı adet loft daire ile altı adet penthouse daire bulunuyor. Hepsi göl ve deniz manzaralı olan bu dairelere iki tane özel tahsisli otopark imkanı sağlanıyor. Penthouse dairelerde teras keyfinin yanı sıra iç mekan için tasarlanmış kış bahçeleri de bulunuyor. 
Dairelere tahsisli olarak verilen açık ve kapalı otoparklarının yanı sıra depo alanları da bulunan West Blocks'da aynı zamanda özel olarak tasarlanmış misafir otoparkları da bulunuyor.

One&Ortaköy tamamlanıyor
Serdar Bilgili ile müteahhit Mehmet Uyanoğlu'nun ortağı olduğu Doğu İnşaat'ın Ortaköy'de gerçekleştirdiği altı katlı dört bloğun birbirine geçişli mimarisi bir ilki yaratan 98 konutluk  One&Ortaköy'ün inşaatının birkaç ay içerisinde tamamlanması bekleniyor. Doğu İnşaat'ın 50 milyon dolar yatırımla Ortaköy'de üç yıl önce başlattığı One&Ortaköy projesinin, özel bir tanıtım yapılmamasına rağmen yüzde 50'sinin satıldığı belirtiliyor.10 dönüm arazide 50 bin metrekarelik inşaat alanı bulunan projenin konut bölümünün çatısında 2 bin 500 metrekare yeşil alan ve açık havuz bulunuyor. Projede 90 ile 230 metrekare arasında değişen 32 farklı tipte daire yer alıyor. 

Okhan Şentürk/Ekonomist


Geri Dön