26 / 04 / 2024

Büyükçekmece Yahya Çavuş Cami Ramazan'da açılıyor!

Büyükçekmece Yahya Çavuş Cami Ramazan'da açılıyor!

Pınartepe Mahallesi'nde yapımında son aşamaya gelinen Yahya Çavuş Camii'ni denetleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Mimarisi ile fark yaratacak olan cami Ramazan ayında bölge halkımızın ibadetine açılacaktır" dedi.




Pınartepe Mahallesi'nde yapımında son aşamaya gelinen Yahya Çavuş Camii'ni denetleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Mimarisi ile fark yaratacak olan cami en kısa sürede tamamlanarak Ramazan ayında bölge halkımızın ibadetine açılacaktır" dedi.


Fark Yaratan Bir Cami


Yahya Çavuş Camii'nin mimarisiyle tarihi eser niteliğinde olduğunu belirten Başkan Akgün, "Şehit Yahya Çavuş Camisi, hem taşıdığı ismiyle hem de farklı mimarisi ile çok özel bir cami oldu. Cami bu özelliklerinin yanısıra bölgede önemli bir ihtiyaca da karşılık verecektir" şeklinde konuştu.


Halkımıza Hayırlı Olsun


Belediye teknik ekibiyle birlikte, caminin peyzaj düzenini de planlayan ve çalışmalar hakkında bilgi alan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Belediye olarak bizlerin görevi artan nüfusun ihtiyaçlarına en hızlı biçimde cevap vermektir. Bu bölgede ikamet eden vatandaşlarımızın bizden cami yapılması yönünde talepleri vardı. Biz de hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla Şehit Yahya Çavuş Cami'sini yaptık. Tepecik Rüzgarlı Tepe mevkiinde de geçtiğimiz yıl Seyit Onbaşı Camii'ni bitirerek ibadete açmıştık. Milli ve dini değerlerimizin Büyükçekmece'de yaşatılması adına bu eserleri önemsiyoruz.  vatandaşlarımızın önemli ihtiyaçlarından bir tanesi camiydi. Yahya Çavuş Camii'nin şimdiden bölge halkımıza hayırlı olmasını diliyorum."



Büyükçekmece Belediyesi



Geri Dön