26 / 04 / 2024

Büyükçekmece'de dönüşüm için Büyükşehir'den onay bekleniyor!

Büyükçekmece'de dönüşüm için Büyükşehir'den onay bekleniyor!

Büyükçekmece'deki eski binaların vatandaşların da katılımı ile dönüştürmeyi hedefleyen Belediye''nin uygulamak istediği çalışma Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşülecek. Eğer onay görürse, imar teşviği niteliğindeki çalışma start alacak...



Büyükçekmece'deki eski binaların dönüşümü Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşülecek. Eğer onay görürse, imar teşviği niteliğindeki çalışma start alacak. Büyükçekmece'de kentsel dönüşümü gerçekleştirmek amacıyla projelendirilen imar teşviği niteliğindeki çalışma Büyükşehir Belediye Meclisi'nden onay bekliyor. Vatandaşlann da destek verdiği çalışmanın ilçeye yeni bir soluk getireceğini söyleyen Belediye Başkanı Hasan Akgün. düzenlemeyi 'kaçırılmayacak bir fırsat' olarak nitelendiriyor. 

Vatandaş da katılacak Binalarını yenilemek isteyen vatandaşlara yüksek yüzdeli imar izni vererek, yıkılma riski taşıyan yapıların yenilenmesinin yolunu açmaya çalıştıklannı söyleyen Akgün, "Bu düzenleme ilçedeki binaların değerini arttıracak. İmar izninin arttırılacağı çalışmayı, Büükçekmeceliler için kaçırılmayacak bir fırsat olarak görüyorum" diye konuştu. 

Deprem riskine karşı yerel yönetimlere büyük sorumluluklar düştüğünü savunan Akgün. "Düzenleme, vatandaşlara evlerini yenileme şansı verecek. Kentsel dönüşüme ihtiyaç duyulan bölgelerde vatandaşlann katılımıyla dönüşüm sağlanacak. Bu kesinlikle bir yıkım karan değil. Belediye olarak biz vatandaşlara evlerini yenilemeleri için fırsat yaratmaya çalışıyoruz" dedi. 

Arazi büyüklüğü önemli Düzenlemeye göre; Atatürk, Cumhuriyet, Dizdariye ve Fatih Mahalleleri ile 19 Mayıs Mahallesinin göl havzası dışında kalan kısmında bin metrekare arazi üzerindeki bina için imar izni yüzde 25 kadar arttınlacak. 

Eski binaların çok olduğu Tepecik ve Muratçeşme'de binalarını yeniden yaptırmak isteyenlere pozitif aynmcılık uygulanacak. İmar teşviği, Tepecik'in göl havzası dışında kalan bölümlerinde ve Muratçeşme'de bin metrekareye yüzde 35,2 bin metrekareye yüzde 40,3 bin metrekareye ise yüzde 45 olarak uygulanacak. 

Aynca eğimli arazilerdeki kot farklan kat olarak geri dönecek. 

Yıkım ücretsiz olacak Kararın İBB Meclisi'nden geçmesi durumunda binasını deprem yönetmeliğine ve kıyı kenar kanununa göre yenilemek isteyen vatandaşlara Biiyükçekmece Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ücretsiz olarak hizmet verecek. Yıkım işini ücretsiz olarak üstlenen Fen İşleri Müdürlüğü*nün yanı sıra İmar Müdürlüğü yetkilileri de her türlü kolaylılığı sağlamak üzere çalışmalannı sürdürecek. 

Vatandaşlar, inşaat sürecinde de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nm aylık 800 lira limitindeki kira yardımından ya da kredi kolaylıklarından faydalanabilecek. 


Gerçek


Geri Dön