23 / 04 / 2024

Büyükçekmece'ye yapılmak istenen teleferik için toplanıldı!

Büyükçekmece'ye yapılmak istenen teleferik için toplanıldı!

Mimarobalı vatandaşlarla kahvaltıda buluşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Seyit Torun ile Büyükçekmece'ye yapmak istedikleri teleferik hakkında fikir alışverişi yaptı...



Mimarobalı vatandaşlarla kahvaltıda buluşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece'ye bırakılan en büyük mirasın kentin yüzde 60'ını kaplayan yeşil alanın olduğunu söyledi. Gerçekleştirdiği başarılı teleferik projesiyle takdir kazanan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Seyit Torun'u da ağırlayan Akgün, projenin bir benzerini Büyükçekmece'de gerçekleştirmek adına Torun ile fikir alışverişinde bulundu. 


YEŞİL ALANLARA SAHİP ÇIKMALI 

Belediyenin bölgedeki çalışmaları hakkında bilgi veren Akgün, Mimarobalılar tarafından heyecanla beklenen Türkiye'nin en büyük kesintisiz park projesi olan Atatürk Parkı'nın detaylarını anlattı. 225 bin metrekarelik alan üzerine kurulan ve yaklaşık 16 kilometrelik sahil şeridini birbirine bağlayacak olan projenin önümüzdeki yılın yaz aylarında tamamlanacağının müjdesini veren Akgün, çalışmaların son hızıyla devam ettiğini belirtti. Belediyelerin bütçelerini halkın gözünü boyamak için yapılan göstermelik işler yerine, gelecek nesillere miras bırakılacak kalıcı eserler için kullanması gerektiğini vurgulayan Akgün, çocuklu ailelere de kreş müjdesi verdi. Akgün, Mimaroba'da kısa süre içerisinde ücretsiz olarak hizmet verecek kreş ve anaokullarının yapımına başlanacağını söyledi. 


Akgün konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Yeni adıyla Mimaroba, Sinanoba ve Ekinoba olan Batıköy Mahallesi doğru planlamanın marifetiyle sadece Büyükçekmece'nin değil İstanbul'un Avrupa'ya bakan yüzü haline geldi. Caddeleri ve sokakları Avrupa Kenti statüsüne sahip olan Büyükçekmece'ye yakışır bir şekilde yapıldı. Şimdi de estetik yapısını daha da ileriye taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İstabul'un gözbebeği olacak bir yeşil alan projesinin son aşamasına geldik. 225 bin metrekarelik bir araziyi park alanı olarak ayırdık ve yaklaşık 16 kilometrelik bir sahil bağlantısını tamamladık. Bizim geleceğe bırakacağımız en büyük mirasımız kentin imar planlarını oluştururken koruduğumuz yüzde 60'lık yeşil alandır. Benden sonraki yöneticilerin de bu mirasa sahip çıkmaları gerekiyor.." 


Dokuz Sütun Gazetesi


Geri Dön