28 / 03 / 2024

Büyükyalı: Özak Yenigün Ziylan Kazlıçeşme projesinin adı belli oldu!

Büyükyalı: Özak Yenigün Ziylan Kazlıçeşme projesinin adı belli oldu!

Kazlıçeşme’de 4.2 milyar liralık gelir hedefiyle yükselecek Büyükyalı projesinin detayları belli oldu. Konut, otel, ofis ve ticari ünitelerde yaklaşık 1.800 birim bulunacak, 5.500 kişi yaşayacak.



Emlak Konut GYO’nun toplam 111 dönüm üzerindeki, 4.2 milyar lira gibi rekor bir teklifle ihale edilen Zeytinburnu Kazlıçeşme arazisinde yükselecek projenin detayları ortaya çıkmaya başladı. Türkiye’den önce yurt dışında tanıtımı yapılacak olan projenin adı ‘Büyükyalı’ olarak belirlendi. Proje, Fransa’da düzenlenen gayrimenkul fuarı Mipim’de 14-16 Mart 2016’da yüzünü ilk kez tüm dünyadan yatırımcılara gösterecek. Projenin şu anda mimari proje çalışmaları devam ederken, ÇED süreci tamamlandıktan sonra ruhsatı da alınacak. Proje için öngörülen yatırım miktarı 660 milyon lira olacak.


Özak Yenigün Ziylan Kazlıçeşme projesinin detayları belli oldu!


 

Konut, otel ve ofis 

Projeyi hayata geçirecek Özak, Yenigün, Ziylan ortaklığının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunduğu proje tanıtım dosyasına göre, projenin, 71 bin metrekarelik Ticaret+Konut imarlı 69 numaralı parselinde, 364 adet rezidans, 572 adet konut, 57 adet ticari ünite, 36 adet iş yeri bulunacak. 33 bin metrekarelik Turizm+Ticaret imarlı 73 numaralı parselde ise 369 adet ofis, 242 adet apart ünite kapasiteli apart otel, 228 odalı otel ve 19 adet ticari ünite yer alacak. Böylece, birimlerin tamamı 1.800’ü bulacak. Ortaklık, proje kapsamında 1.500 kişi kapasiteli 1 adet cami ve 1 adet okul alanı yapıp kamuya terk edecek. Tanıtım dosyasına göre, proje sahasında günde 300 kişi çalışacak. İskana açıldıktan sonra; konutlarda, rezidanslarda, ofis, ticari alanlarda bulunacak ve otel-apart otelde de konaklayacak kişi sayısının yaklaşık 5 bin 500 kişi olacağı öngörülüyor.

 

Eski eserler korunacak 

Tanıtım dosyasına göre, mevcut durumda proje sahasında geçmişte askeri alan olan ve tank bakım atölyesi olarak kullanılan yapılar bulunuyor. Arsa üzerinde tescilli olarak gösterilen yapılar korunacak ve restore edilecek. Yerinde olmayan yapılar için de rekonstrüksiyon (yeniden inşa) gerçekleştirilmesi şartıyla kentsel tasarım projesine göre uygulama yapılacak. Bu binalar arasında zırhlı araçlar ve tamirhane binası, atölye ve depolar, hamam, bölük komutanlığı, çeşme, Emniyet Subaylığı yer alıyor.

 

Ziylan ihaleden sonra katıldı 

EMLAK Konut GYO’nun Zeytinburnu Kazlıçeşme arazisinin ihalesi 15 Ocak 2014’te yapılmış, ihaleyi 4 milyar 240 milyon lira toplam satış geliri ve bu gelir üzerinden Emlak Konut’a yüzde 37 yani 1 milyar 568 milyon 800 bin lira teklif eden Özak-Yenigün-Delta konsorsiyumu kazanmıştı. Konsorsiyuma Nisan 2014’te Flo, Polaris, Kinetix gibi markalarla tanınan Ziylan Grubu dahil olmuştu. Böylece ortaklık yapısı Özak GYO yüzde 54, Ziylan yüzde 30, Yenigün yüzde 15 ve Delta yüzde 1 olarak değişmişti.

 

‘Sürpriz olacak’ 

ORTAKLIĞIN yetkilileri projeyle ilgili olarak, “Projeyle ilgili tüm bilgileri ilk kez MIPIM‘de açıklayacağız. Fuardan önce Türkiye’de bir tanıtımımız olmayacak. Sürpriz bozulmasın istiyoruz. Projeyle ilgili ön talep de toplamıyoruz. Bu aşamaya da fuardan sonra geçeceğiz” dedi.



Tel: 0212 486 36 50

Web: http://www.ozakgyo.com/


Vatan 



Haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Özak GYO, aralarında Zeytinburnu Kazlıçeşme ve  İzmir  Alsancak'ın da olduğu projelerinin hayata geçmesiyle beş yılda sektörün en büyük üç şirketinden biri olmayı planlıyor. 

Özak GYO Genel Müdürü Fatih Keresteci, şirketin Eylül 2015 itibarıyla net aktif değerinin 1 milyar TL'ye çıktığını belirterek, beş altı yıl içinde 3 milyar TL büyüklüğe ulaşacaklarını söyledi. 

Keresteci, Yenigün-Ziylan ortaklığı ile hayata geçirecekleri Zeytinburnu-Kazlıçeşme projesinin tasarım ve izin çalışmalarını sürdürdüklerini anlatarak, İzmir Alsancak'taki karma projelerini 2016'nın son çeyreğinde hayata geçireceklerini anlattı. Keresteci, "Proje  TOKİ  iştiraki olan Emlak Planlama ve Pazarlama A.Ş. ile gelir paylaşımı modeliyle 2.2 milyar TL ciro hedefiyle hayata geçirilecek" dedi. 


Cumhuriyet 


Haber Taraf Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Emlak Konut GYO'nun Zeytinburnu Kazlıçeşme sahilindeki arazisinde geliştirilecek olan Büyükyalı projesinde Nisan ayında satışa sunulacak. Konut, rezidans, ofis, otel ve ticari ünitelerden oluşan karma projenin arsa büyüklüğü 111 bin 263 metrekare. 


Emlak Konut GYO tarafından düzenlenen ihalede 4 milyar 240 milyon lira rekor bedel ile Özak GYO Yenigün İnşaat, Delta ve Ziylan İnşaat kazanmıştı. Projede, Özak GYO yüzde 54 payıyla konsorsiyum lideri olurken; Ziylan'ın payı yüzde 30, Yenigün'ün payı yüzde 15 ve Delta'nın payı yüzde 1 olarak gerçekleşmişti. 


Projenin emsale dahil inşaat alanı ise 238 bin 20 metrekare. Temmuz 2018'de tamamlanması planlanan Kazlıçeşme Büyükyalı projesi ile 1.5 kilometrelik sahil yolu yeraltına alınacak ve proje denize sıfır konuma getirilecek. 


BAŞAKŞEHİR'İN YENİ GÖZDESİ NİDAPARK BAŞAKŞEHİR

"Nidapark" markasıyla konut üreten Tahincioğlu Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen Nidapark Başakşehir, 350 milyon liralık yatırımla yükseliyor. 5 blokta toplam 374 daire ve 48 ticari birimden meydana gelen projede 2+1, 3+1 ve 4+1 daire tipleri bulunuyor. Daire alanlarının 88 metrekare ile 314 metrekare arasında değiştiği Nidapark Başakşehir'den daire sahibi olmak isteyenler yüzde 50 peşin ödedikleri takdirde şirket bünyesinde 24 vade farksız taksit kampanyasından yararlanabiliyor. 


Ekim 2017'de sahiplerine teslim edilmesi beklenen Nidapark Başakşehir'de 2+1 daireler 593 bin liradan, 3+1 daireler 756 bin liradan, 4+1 daireler ise 956 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. 


Yaklaşık 2 bin 600 metrekarelik geniş bir sosyal tesisin yer aldığı Nidapark Başakşehir'de bay - bayan kapalı yüzme havuzları, fıtness salonları, saunalar, hamamlar ve buhar odaları, masaj odaları, kafeterya ve lounge, çocuk kulübü, bilardo salonu ve genç oyun odası, açık alanda çocuk oyun alanları, basketbol, voleybol ve tenis oynanabilecek spor sahası, yürüyüş yolları, seyir terasları, pergolalı oturma dinlenme alanları, çim etkinlik alanı, bitki sergi alanları, süs havuzlan ve yapay tepeler, misafir otopark alanı, çok amaçlı salon, ağırlama odası gibi geniş alanlar mevcut. 


Taraf


Geri Dön