25 / 04 / 2024

Cafer Gürcafer: Ülkeye giren bütün inşaat malzemeleri denetlenmeli!

Cafer Gürcafer: Ülkeye giren bütün inşaat malzemeleri denetlenmeli!

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Yönetim Kurulu Üyeleri, Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy'u ziyaret etti. Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Gürcafer ziyaret sırasında, 'Ülkeye giren inşaat malzemeleri denetlenmeli' dedi.



Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Yönetim Kurulu Üyeleri, Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy'u ziyaret etti. Ekonomideki durumun konuşulduğu ziyarette, inşaat sektörünün ekonomideki etkisi ele alındı. Ziyarette konuşan KTİMB Başkanı Cafer Gürcafer, sektörün katma değerinin ve çarpan etkisinin çok yüksek olduğunu vurguladı.

'Ülkeye giren inşaat malzemeleri denetlenmeli'

Kıbrıs Postası'nda yer alan habere göre, inşaat sektörünü canlandırmaya yönelik olarak birçok projeleri olduğunu söyleyen Gürcafer, sektörün ve ülke ekonomisinin canlanması için öneriler verdi. Gürcafer, ülkeye giren bütün inşaat malzemelerinin belli standartlar çerçevesinde denetlenmesi gerektiğinin altını çizerek, İnşaat Encümeni’nin bu denetimleri rahatlıkla yapabileceğini belirtti.

Sektör geliştirilmeli

Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, inşaat sektörünün ülke ekonomisine büyük katkısı olduğunu açıklayarak, sektörün geliştirilmesi için ciddi çaba gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Taçoy ayrıca, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği'yle ihtiyaç duyulan her konuda işbirliğine sıcak baktığını söyleyerek, önümüzdeki günlerde teknik çalışmalar yapmak üzere bir araya gelmeye hazır olduğunu bildirdi.

 


Cafer Gürcafer: Hükümet tüm kesimlerin huzurunu gözetmeli!


Geri Dön