20 / 04 / 2024

Cafer Kara kimdir?

Cafer Kara kimdir?

Çukurova Gayrimenkul İcra Kurulu Başkanı Cafer Kara kimdir? Cafer Kara inşaat sektörüne ne zaman ve nasıl girdi? Cafer Kara, hangi projelere imza attı? İşte Cafer Kara'nın biyografisi...



Cafer Kara kimdir?

Cafer Kara, 17 Ağustos 1962 tarihi Niğde doğumlu. Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden mezun olan  Cafer Kara, bugün Çukurova Gayrimenkul İcra Kurulu Başkanı.


Cafer Kara, 1987-1999 yılları arasında Şanlıurfa’da GAP projesi kapsamında Harran Ovası Sulama işlerinde Köy Hizmetlerinde Mühendis olarak çalıştı.


1995-1996 yılları arasında görevli olarak İtalya’da sulama konusunda çalıştı. 


Cafer Kara, 1999 yılından itibaren ailenin sahibi olduğu Çukurova Gayrimenkul grubunun içerisinde kendi kurduğu Çukurova Kent Yapı A.Ş. şirketinde gayrimenkul projeleri geliştirmekte ve uygulamasında çalışıyor.


Çukurova Kent Yapı AŞ.’ Kurucu Ortak ve Yönetim Kurulu Başkanı olan Cafer Kara Şanlıurfa’da memur iken alınan "teşekkürler" ve "İtalya- Bari Valenzeno fahri hemşehrilik ve dostluk elçisi" belgesine sahip. 


Cafer Kara evli ve iki çocuk babası.


Çukurova Gayrimenkul

1993 yılında bir aile şirketi olarak kurulan 20 yıllık geçmişi ile gayrimenkul ve inşaat sektöründe yenilikçi, çevreci ve müşteri odaklı bir anlayışla faaliyetlerini bugüne kadar sürdüren şirket, toplam 22 nitelikli inşaat projesi bitirmiştir. 


Mersin'de toplam 500 dairelik yurtdışı odaklı müşterilerimize yönelik yazlık Liparis 4 ve Liparis 2 projelerinde yapımcı ortak olarak yer almış, Adana'da Çukurova adıyla çeşitli projeleri inşa etmiş ve son yıllarda Platin A.Ş. (Yüzevler Platin Konutları, Toros Platinkent ), TMT Grup (Gölvadi Evleri), Kent Yapı (Eserkent) adı altında özel ve nitelikli konut projelerini hayata geçirmiştir. 


İstanbul'da Adanus Park adıyla nitelikli diğer bir site projesine 2009 yılında başlamış olan şirket, gayrimenkul ve inşaat sektöründe aktif olarak yer almaya devam etmektedir. Tüm şirketleri Son Grup adı altında tek çatı da toplayarak, sağlıklı şekilde şirketlerin gelişmesi için çalışmaktadır.



Cafer Kara: Binaların yüzde 45'i depreme hazır değil!
Cafer Kara: Deprem bilinci için toplum eğitimi gerek!
Cafer Kara: 6.5 milyon konut acilen yenilenmeli!



Geri Dön