29 / 03 / 2024

Çağdaş Uzun: Mantolama zorunlu değil!

Çağdaş Uzun: Mantolama zorunlu değil!

MMO Samsun Şubesi Üyesi Çağdaş Uzun, 5627 sayılı kanunun binalara mantolama zorunluluğu getirmediğini belirterek, "Gereksiz büyük masraflar yapmayın" uyarısında bulundu. Uzun 5627 sayılı kanunu iyi okumanızı öneririm" dedi.



Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi Üyesi Çağdaş Uzun, "5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu'nda binalara mantolama yapma zorunluluğu getirilmemiştir" dedi.Çağdaş Uzun yaptığı açıklamada, son günlerde binaların dış kısımlarına izolasyon sisteminin zorunlu olduğu iddialarının doğru olmadığını söyledi. 5627 sayılı kanunda binalara mantolama yapılması zorunludur gibi bir düzenleme olmadığını söyleyen Uzun, "Bazı çevreler ısı verimliliği gerekçesiyle hareket ederek bu kanunu kendi menfaatlerine göre yorumlamaktadır" dedi. 

5627 sayılı kanunun sanayşi tesisleri için öntemlerg etirdiğini ve eski binaların da bu kanun kapsamında olduğunu söyleyen Uzun. yeni binaların enerji kimlik kuralına uygun olarak yapıldığını. eski binaların ise 2017'ye kadar Enerji Kimlik Belgesi'ni almak zorunda olduğunu dile getirdi. 


Yasada binalar için Enerji Kimlik Belgesi alımı öncesi ve sonrasında izolasyon ve mantolama gibi önlemlerden kesinlikle söz edilmediğini söyleyen Uzun, "İnşaat sektörünü hareketlendirmeye yönelik olarak yapılan bu asılsız söylentiler yüzünden çok sayıda vatandaş, gereksiz yere büyük paralar harcayarak mantolama ve izolasyon yaptırıyorlar. 5627 sayılı kanunu iyi okumanızı öneririm. 

Gereksiz masraf yapmayın" uyarısında bulundu


Ekip 


Geri Dön