26 / 04 / 2024

Çağlar Bozkurt, köyüne 10 milyon TL'lik yatırımla doğam yaşam alanı kazandırdı!

Çağlar Bozkurt, köyüne 10 milyon TL'lik yatırımla doğam yaşam alanı kazandırdı!

Muğlalı turizmci Çağlar Bozkurt, doğup büyüdüğü köyünden 40 dönümlük arazi satın alarak köye doğal yaşam alanı kazandırdı.



Muğlalı turizmci Çağlar Bozkurt, doğup büyüdüğü köyüne, yaklaşık 10 milyon TL'lik yatırımla doğal yaşam alanı kazandırdı. Hürriyet'te yer alan habere göre, yerli ve yabancı turistlerin bahçelerden toplayacakları organik sebzelerle yemeklerini pişireceği, isteyenlerin ineklerden sağım gerçekleştirip yoğurdunu yapacağı doğal yaşam alanın sahibi Bozkurt konuyla ilgili olarak "Gençlik hayalimi gerçekleştirdiğim için mutluluk içerisindeyim" diye konuştu.

Çağlar Bozkurt, köyüne 10 milyon TL lik yatırımla doğam yaşam alanı kazandırdı!


Muğla Ula'nın Akyaka Mahallesi'nde ailesi tarafından işletilen apart otelin başına geçen Bozkurt, çocukluk hayali olan tarım ve turizmi bir arada buluşturmak için harekete geçerek doğup büyüdüğü Yenice'de, 2006 yılında 40 dönümlük arazi satın aldı.

2017 yılında başlatılan inşaat çalışmasında arazinin 1500 metrekarelik kısmına 10 otel odası, 2'si ahşap, 2'si taş olmak üzere 4 ev, çarşı merkezi, eğitim alanları, yoga salonu, ahırlar, seralar, doğal gölet, hamam, amfi, 80 kişilik toplantı salonu, yöresel mutfak, zeytinyağı müzesi, taş un değirmeni inşa edildi.

2020'nin nisan ayında resmi açılışı yapılacak tesise gelecek yerli ve yabancı turistler, bahçelerden toplayacakları sebzeleri kendileri pişirerek yeme imkanı bulacak. İsteyen vatadaşlar ineklerden sağım yapacak, sütünü içecek veya o sütten yoğurt yapacak.


"TATİLCİLER HUZUR BULACAK"


Gerçekleştirdiği doğal yaşam alanının gençlik hayali olduğunu dile getiren Çağlar Bozkurt konuyla ilgili olarak şöyle konuştu:  "Doğup büyüdüğüm köyümde 17 yaşıma kadar tarımla uğraştım. Üniversiteden mezun olduktan sonra turizmle uğraşmaya başladım. Gençliğimden bu yana turizmle tarımın bir arada olduğu tesis hayalim vardı. Uygun alanı bulunca, hayalimdeki yaşam alanının her kısmını planladım. İnşaat çalışmalarına 2 yıl önce başladık. Şu anda tesisimiz tamamlandı.Birkaç küçük eksiklerimiz kaldı. Yerli ve yabancı turistler buraya geldikleri zaman huzur bulacak. Kaliteden ödün vermeden hizmetimizi sürdüreceğiz. Gençlik hayalimi gerçekleştirdiğim için mutluluk içerisindeyim"
 


Geri Dön