23 / 04 / 2024

Cahit Altunay: Sultangazi'nin çehresini değiştiriyoruz!

Cahit Altunay: Sultangazi'nin çehresini değiştiriyoruz!

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, ilçenin çehresini değiştirecek projeleri anlattı. Başkan Altunay ilçeye yapılacak yeni meydan projesinin de müjdesini verdi.



Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay "Parklara, caddelere, okullarımıza şehitlerimizin adlarını vererek, onları ölümsüzleştireceğiz. Meydanların adı da ‘15 Temmuz Şehitler Meydanı’ olarak değiştirilmeli. Buna Sultangazi Belediyesi olarak harfiyen uyacağız. Şehitlerimizin adını da yaşatacağız, Şehitler Meydanı da kuracağız." dedi.


‘BÜYÜK İŞLERLE REKORUMUZU KIRIYORUZ’

Başkan Altunay "AK Parti iktidar olmadan evvel yarınların hesabı yapılamıyordu. “Memurlar parasını alsın, yollar yapılsın yeter” deniliyordu. Bizim dönemimizle bunlar rutin çalışmalar oldu. Sultangazi’de şu an üç üniversitenin arsalarını temin ettik, biz yapıyoruz. Her şey bitti, şu an ihaleye çıkıyoruz. Belediyeler ilçenin gelişmesi, ekonominin kalkınması, eğitim kalitesinin yükselmesi için çok önemli yatırımlar yapıyor. Bunlar bu dönemde oldu. Böyle bir hayal ve hedef yoktu. Biz İstanbul’un en büyük belediye binasını yaptık. Şimdi yapacağımız binayla ise kendi rekorumuzu kırıyoruz. Bu, bir mahallenin içinde yapacağımız tesis." açıklamasında bulundu.


‘SULTANGAZİ’YE YENİ MEYDAN GELİYOR’ 

"Büyük bir meydan projeniz var" diyen Altunay sözlerine şu şekilde devam etti. "İstanbul’un en büyük meydanına sahip ilçe olacağız. Altında 5 bin araçlık otopark olacak. Yani Çağlayan Meydanı’nın iki katı. Yanı başında dünyanın en büyük havaalanı olan, 12 km kuzeyinden Kanal İstanbul geçen, çevreyollarıyla donanmış ve her taraftan metrolarla ulaşım sağlanmış bir ilçeden bahsediyoruz. 6 sene önce “Sultangazi’ye hiçbir öğretim görevlisi gelmez” demişlerdi. Ama şimdi Sultangazi’ye dünyanın en iyi üniversitelerinden olan İstanbul Üniversitesi geliyor. 6 sene de gelinen nokta bu."


Posta


Geri Dön