28 / 03 / 2024

Cahit Turhan Kanal İstanbul Projesi’ne koordinatör mü olacak?

Cahit Turhan Kanal İstanbul Projesi’ne koordinatör mü olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevden alınan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın, Kanal İstanbul Projesi’ne koordinatör olacağı iddia edildi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevden alınan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın, Erdoğan’ın büyük önem verdiği “Kanal İstanbul”un koordinatörlüğüne getirileceği iddia edildi.

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre, Cahit Turhan, AKP iktidarı döneminde Karayolları Genel Müdürlüğü yaptı. Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım'la pek anlaşamadığı bilinen Cahit Turhan, 2015 yılına kadar bu görevi yürüttü.

Görevden alınınca Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevine getirildi. Mühendis olmasına rağmen cumhurbaşkanı kontenjanından 2 Ekim 2015 tarihinde Danıştay üyeliğine atandı. FETÖ darbe girişimi sonrasında emekliye ayrıldı.

Cahit Turhan'ın görevden alınması değişik yorumlara sebep oldu. Turhan'ın görevden alınmasıyla ilgili kulislerde “Cumhurbaşkanı, ısrarla sürdürdüğü Kanal İstanbul Projesi'nin başına getirmek için görevden aldı. Yeni Bakan ile koordineli olarak Kanal İstanbul Projesi'ni hayata geçirecekler” iddiaları konuşuldu.

Ayrıca, Kanal İstanbul ihalesinin geç yapılmasına Cumhurbaşkanı'nın tepki verdiği; Turhan'ın ise Maliye'den izin alamadığı için bu gecikmenin olduğunu öne sürdüğü belirtildi.
 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nda devir teslim!

Adil Karaismailoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı oldu!


Geri Dön