19 / 04 / 2024

Çalık 2014’te 1 milyar TL ciro hedefliyor!

Çalık 2014’te 1 milyar TL ciro hedefliyor!

Çalık Gayrimenkul olarak 4 milyar dolarlık portföy büyüklüğüne ulaştıklarının altını çizen Çalık Gayrimunkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin, 2014’te 1 milyar TL ciro hedeflediklerini söyledi…



2013’ü geride bırakmaya sayılı günler kala Emlakkulisi.com’a özel  yıl sonu değerlendirmesinde bulunan Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin, 4 milyar dolarlık portföy büyüklüğüne ulaşan Çalık imzasını 2014’te daha sık duyacaksınız dedi. Yetgin 2014 ciro hedeflerinin ise 1 milyar TL olduğunu belirtti. 


Kazandıran projeler

İstanbul’un birçok farklı noktasında ayrıcalıklı projeler geliştirmeye devam edeceklerinin altını çizen Yetgin, istisnasız tüm projelerinin yatırımcısına kazandıran projeler olduğunu vurguladı. 


Çalık imzasını daha sık göreceksiniz

Merkezi lokasyonlarda farklı kesimlere hitap edecek çeşitlilikte portföye sahip olmaları Çalık’ı farklı kıldığının altını çizen Yetgin, “Prestijli ve İstanbul’un merkezinde bulunan ve farklı kesimlere hitap edecek çeşitlikteki portföyümüzün bizi farklılaştırdığını düşünüyorum.Biz Çalık Gayrimenkul olarak 2014 yılında devam eden projelerimize odaklanmayı sürdüreceğiz. Tarlabaşı 360 ve Metropol İstanbul bu çerçevede ağırlıklı olacak. 2014 yılında hayata geçireceğimiz projelerimiz arasında Zincirlikuyu’da A sınıfı ve Landmark ofis ve Yenibosna Kuyumcukent’te 14 bin 500 metrekarelik arsa üzerinde karma bir projemiz de bulunuyor. Ayrıca yeni projeler geliştirmek için çalışmalarımız da sürüyor. Şunu söyleyebiliriz ki 2014 yılında yeni projelerle Çalık Gayrimenkul imzasını çok daha sık göreceksiniz’ dedi. 


Kentsel dönüşümün olumlu etkisi giderek artacak

2013 yılında gayrimenkulün oldukça dinamik ve hareketli bir yıl geçirdiğini ifade eden Yetgin, “Türkiye’de gayrimenkul sektörü, ekonomideki istikrarın ve yüksek nüfusun oluşturduğu talep nedeniyle her zaman ekonominin en önemli ve lokomotif sektörlerinden biri oldu. Son yıllarda, çok uluslu şirketlerin ve gelişen büyüyen Türk şirketlerinin artan ofis ihtiyacı, daha çok şirketin lojistik merkezi olarak Türkiye’yi seçmesi de sektörün hareketlenmesinin nedenleri arasında sayılabilir. İstikrarlı bir ekonomi, kurumsallık, fiyat istikrarı, tahmin edilebilir enflasyon oranları Türkiye’nin tercih edilmesinin ardındaki nedenler.  Sektördeki gelişmeleri gösteren bir başka kriter de konut kredileri.  2004 yılında 3.5 milyar TL konut kredisi söz konusu iken, bu miktar 2011’in Eylül ayında 68 milyar TL’ye ulaşırken 2013 yılında ise 100 milyar TL’yi aştı. Bütün bunların da etkisi ile gayrimenkul sektörü 2013 yılında oldukça dinamik ve hareketli bir yıl geçirdi. İnşaat sektörü ilk çeyrekte 5,9, ikinci çeyrekte 7,6 büyüme kaydetti ve bu büyüme yılın ikinci yarısında da sürdü. Konut ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak yeni başlayan pek çok projenin yanı sıra kentsel dönüşüm projeleri de bu çerçevede önemli bir itici güç oldu ve önümüzdeki dönemde de önemini giderek artıracak” dedi.   


Yabancı kaynak hareket katacak

2014’te kentsel dönüşümün yanı sıra yabancı yatırımcıların Türkiye’ye aktaracağı kaynak ile inşaat sektörünün oldukça hareketli bir dönem geçireceğinin altını çizen Yetkin sözlerini şu şekilde tamamladı: “Gayrimenkul sektörü GSMH'nın yüzde 30-40'ını oluşturan, Türkiye ekonomisinin lokomotifi, 200'ün üzerinde alt sektörü etkileyen, istihdam yoğun bir sektör. Türkiye, ekonomide yakaladığı istikrarlı büyüme ve lider karakteriyle doğuyla batıyı birleştiren bir konuma sahip. İnşaat sektörü de bu istikrarlı yapı içerisinde önemini korumaya devam ediyor. Özellikle önümüzdeki dönemde mütekabiliyet yasası ile yabancı yatırımcının Türkiye’ye aktaracağı kaynak ve iç dinamikler hareketlendirecek olan kentsel dönüşüm ile birlikte inşaat sektörünün oldukça hareketli ve canlı bir dönem geçireceğini düşünüyorum. Sektörün 2014 yılında da hareketliliğini daha da artırmasını böylece ekonomiye olan katkısının da sürmesini bekliyoruz. Güçlü ekonomisiyle Türkiye gayrimenkul yatırımcıları için cazibesini artıracak, kentsel dönüşüm projelerinin oluşturacağı ivme de etkili olacak. “


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön