26 / 04 / 2024

Çalışanlara yemek ve ısınma yardımı geliyor!

Çalışanlara yemek ve ısınma yardımı geliyor!

Çalışanlarda nakit yemek yardımı ve ısınma yardımı ödemelerinin detayları netleşti.



Gelir İdaresi Başkanlığı'nın hazırladığı taslağa göre çalışanlara yapılacak 1000 lirayı aşmayan ısınma yardımlarının gelir vergisinden istisna edilmesi uygulamasının başlangıcı 9 Kasım 2022 olacak. Yasa 3 Kasım'da çıktı ancak Resmi Gazete'de 9 Kasım'da yayımlanmıştı. Taslağa göre elektrik, doğalgaz ve diğer ısınma giderlerine karşılık olmak üzere yapılan 1000 liraya kadar ödemelerin çalışana mevcut ücretine ilave olarak yapılması gerekiyor.

Çalışanlara yemek ve ısınma yardımı geliyor!

Mevcut ücrette bir artış olmaksızın bu istisnadan yararlanılması mümkün olmayacak. Aynı şekilde mevcut ücret, mesai, prim ve sosyal yardım gibi ödemelerinin bir kısmının elektrik, doğalgaz ve diğer ısınma gideri karşılığı olarak gösterilerek bu istisnadan yararlanılması mümkün olmayacak.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 28 Kasım 2022 tarihinde saat 20.49'da yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18.63 Türk Lirası, euro 19,39 Türk Lirası, altının gramı ise bin 52 Türk Lirası değerinde.

İslam Memiş altının geleceği yeni rekoru açıkladı!

Asgari ücrette zam mesaisi başladı! Yeni yılda asgari ücret ne kadar olacak?

Dolar Kahini Selçuk Geçer yıl sonu dolar tahminini açıkladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön