29 / 03 / 2024

Cami-Cemevi projesi Kültür Sarayı'na dönüştürülecek!

Cami-Cemevi projesi Kültür Sarayı'na dönüştürülecek!

Yapımına üç yıl önce başlanan ancak projeye aykırı yapılaşma nedeniyle mühürlenen Cami-Cemevi inşaatı, Kültür Sarayı'na dönüştürülerek sosyal hayata kazandırılacak.



9 aydır tek bir çivi çakılmadı


Paralel Yapı'ya yakın işadamları tarafından finanse edilen Cami-Cemevi projesi hakkında 24 ayrı imara aykırı yapılaşma nedeniyle para cezası kesilerek yıkım kararı alındı. Kapısına mühür vurularak çalışmaların durdurulduğu projenin gelecekte ne olacağı bilinmiyor. Yetkililer ise projenin Cami- Cemevi olarak devam etmeyeceğini belirtti. 


ŞANTİYE KAPATILDI 

Paralel Yapı'ya yakın işadamlarının finanse ettiği Mamak'taki Cami-Cemevi projesinin temeli Eylül 2013'te atıldı. Geçtiğimiz yıl büyük bir bölümü tamamlanan projede incelemelerde bulunan Mamak Belediyesi'ne bağlı ekipler 24 ayrı bölgede ruhsata aykırı yapılaşma tespit etti. Projenin yapımını üstlenen firmalara imara aykırılıkların giderilmesi için süre veren Mamak Belediyesi, yaklaşık 2 ay sonra yeniden incelemelerde bulunduğu inşaatta eksikliklerin giderilmediği tespit edince projenin kapısına mühür vurdu. Projeyi yapan firmalara İmar Kanunu'nun 32. Maddesi uyarınca para cezası kesen Mamak Belediyesi, şantiyedeki çalışmaları durdurdu. 


YENİ BAŞVURU BEKLENİYOR

Yaklaşık 9 aydır tek bir çivinin dahi çakılmadığı Cami- Cemevi projesi atıl vaziyette duruyor. Projeye aykırılıkların giderilip, kültür sarayı olarak ruhsat talebinde bulunulması durumunda ise Mamak Belediyesi'nin projeye iskân vereceği öğrenildi. Ayrıca yetkililer arazisi Hazine'ye ait olan projenin artık Cami-Cemevi olarak devam etmeyeceğini belirtti. Projenin kültür sarayına dönüştürülmesi durumunda ilçeye katkısının da büyük olacağı belirtiliyor. 



Sabah Ankara


Geri Dön