16 / 04 / 2024

Yalova Cemevi ve Kültür Merkezi inşaatının yüzde 85'i tamam!

Yalova Cemevi ve Kültür Merkezi inşaatının yüzde 85'i tamam!

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Cemevi ve Kültür Merkezi inşaatının yüzde 85'inin tamamlandığı bildirildi. Salman, cemevi inşaatını bu yıl içinde tamamlamayı planladıklarını ifade etti.



Yalova Belediyesince Mayıs 2015'te temeli atılan Cemevi ve Kültür Merkezi inşaatının yüzde 85'inin tamamlandığı bildirildi.


Belediye Başkanı Vefa Salman, Bağlarbaşı Mahallesi'nde inşası devam eden Yalova Cemevi ve Kültür Merkezinde incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.


Salman, cemevi inşaatını bu yıl içinde tamamlamayı planladıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:


"Yüzde 85'i tamamlanan bu kompleksi, Alevi vatandaşlarımızın ibadetlerini yerine getirebilmeleri ve kültürlerini refah içinde yaşayabilmeleri adına önemli bir proje olarak görüyoruz. Türkiye'ye örnek olabilecek en büyük yapıyı inşa ediyoruz. En kısa zamanda tamamlayarak Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla hizmete açmayı planlıyoruz. 3 bin 352 metrekare kullanım alanıyla 4 kattan oluşacak tesiste, otopark, yemekhane, gasilhane, müze, ibadet alanları ve kültürel aktivitelerin yapılacağı alanlar gibi birçok bölüm yer alacak. İnce işçiliği devam ediyor. İnşaat yaklaşık 6 milyon liraya mal olacak."


AA



Haber Anayurt Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



Yalova Belediyesince Mayıs 2015'te temeli atılan Cemevi ve Kültür Merkezi inşaatının yüzde 85'inin tamamlandığı bildirildi.Belediye Başkanı Vefa Salman, Bağlarbaşı Mahallesi'nde inşası devam eden Yalova Cemevi ve Kültür Merkezinde incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.Salman, cemevi inşaatını bu yıl içinde tamamlamayı planladıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:"Yüzde 85'i tamamlanan bu kompleksi, Alevi vatandaşlarımızın ibadetlerini yerine getirebilmeleri ve kültürlerini refah içinde yaşayabilmeleri adına önemli bir proje olarak görüyoruz. Türkiye'ye örnek olabilecek en büyük yapıyı inşa ediyoruz. En kısa zamanda tamamlayarak Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla hizmete açmayı planlıyoruz.”



Anayurt


Geri Dön