28 / 03 / 2024

Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatı için protokol imzalandı

Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatı için protokol imzalandı

22 yıldır bitirilemeyen Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatının tamamlanabilmesi için TMSF Başkanı Gülal ile Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen arasında protokol imzalandı...



Isparta'da yaklaşık 22 yıldır tamamlanamayan Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatının bitirilebilmesi için Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal ile Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen arasında protokol imzalandı.

TMSF Başkanı Gülal, Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi'nde yapılan imza töreninde, merkezin milli bir servet olduğunu ve bu yerin en kısa zamanda Isparta'ya kazandırılacağını belirtti. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi tamamlandıktan sonra ketin bir değer kazanacağını söyleyen Gülal, bin 500 ila 2 bin arasında bir istihdam oluşacağını belirtti.

Merkezin tamamlanmasını hakka ve halka hizmet olarak gördüklerini belirten Gülal, "Ocak başı itibarıyla biz buraya kazmayı vuracağız. İlk etabını ağustos sonu itibarıyla tamamlamış olacağız. Isparta'nın bu sorununu çözersek çok mutlu olacağız" dedi.

Gülal, Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen'in de bu konuda kararlı olduğunu belirtti. 

"Buranın atıl durumda olması Türkiye'nin kaybıdır"

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ise birlik beraberlik içinde Isparta Kültür ve Ticaret Merkezi'nin şehre hizmet etmesini amaçladıklarını belirtti. 

Başdeğirmen, Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi'nin atıl durumda olmasının sadece Isparta'nın değil, Türkiye'nin bir kaybı olduğuna işaret etti. Başdeğirmen, "Buradaki paralar, vatandaşımızın ve devletimizin bize verdiği paralardır. Burada bir milli servet kaybımız vardır. Milli servet hepimizin servetidir. Bugünden itibaren TMSF yetkililerinin üzerine almış olduğu bu görev, devletimizin üzerine aldığı bir görevdir." diye konuştu. 

Başdeğirmen, belediye olarak her türlü sorunun üstesinden gelebilecek güçte ve konumda olduklarını söyledi. 

Konuşmaların ardından protokole imzalar atıldı.
 


Geri Dön