24 / 04 / 2024

Cami Tasarımı Fikir Yarışması'nın ödülleri sahiplerini buldu!

Cami Tasarımı Fikir Yarışması'nın ödülleri sahiplerini buldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İller Bankası ve Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen “Cami Tasarımı Fikir Yarışması”nın ödülleri sahiplerini buldu. İlk kez düzenlenen yarışmada iki kategoride birinci olan gençlere toplam 200 bin TL ödül verildi. 



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İller Bankası ve Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen “Cami Tasarımı Fikir Yarışması”nın ödülleri sahiplerini buldu. 

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre,Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Ankara'da düzenlenen törende konuştu. Bakan Kurum, yeni fikirler sunmak ve yeni eserler ortaya koymak için gençleri cesaretlendirmek gerektiğini söyledi. Ecdadın camileri şehrin merkezine yaptığını, böylece inanç ve birlik duygusunun hayatın merkezine taşındığını kaydeden Kurum, günümüzde bu anlayışın en önemli örnekleri arasında Büyük Çamlıca Camii’nin yer aldığını söyledi. 

Yarışmanın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla düzenlendiğini vurgulayan Kurum, "Camilerin etrafında şekillenen bir sosyal hayat tasavvur ediyoruz. Minareler, İslam beldelerine vurulmuş bir mühürdür" dedi. Ayrıca, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş camilerin kadın, genç, çocuk, engelli, yaşlı bireylerin ihtiyaçlarına göre planlanmaya çalıştıklarını belirtti. 

Projeler kentsel dönüşümle hayat bulacak

Cami Tasarımı Fikir Yarışması’nın bölgesel olarak hayata geçirildiğini ve ilkinin Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yapıldı. Kurum, yarışmayı diğer 6 bölgede de yaparak geniş bir envanter elde edeceklerini söyledi. Yarışmaya katılan pojelerin kentsel dönüşümle hayata geçirileceğini dile getirdi. Bin kişilik cami tasarımıyla birinci olan yarışmacıya 110 bin TL, 200 kişilik cami tasarımı kategorisinde birinci olan diğer yarışmacıya ise 90 bin TL ödül verildi.

 


Geri Dön