18 / 04 / 2024

Çamlıca Camii'nde 5 minarenin betonarme inşaatı tamamlandı!

Çamlıca Camii'nde 5 minarenin betonarme inşaatı tamamlandı!

Çamlıca Camii inşaatında 6 minareden 5'inin betonarme inşaatı tamamlanırken, caminin üzerini kapatacak dev kubbenin inşaatına da başlandı.Yapımı tamamen biten cami 2016'da teslim edilecek.



İstanbul’da yapımına 25 ay önce başlanan Çamlıca Camisi inşaatında 6 minareden 5’inin betonarme inşaatı tamamlandı. Yapımı tamamen biten 90 metrelik ilk minarenin 14 ton ağırlığındaki çelik külahı kurşunla, alemi de altın varakla kaplandı. Caminin kapalı bölümünün üstünü kapatacak olan dev kubbenin ise yapımına başlandı. İstanbul Cami ve Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, "Camiyi söz verdiğimiz gibi 2016 yılının Kadir gecesinde hizmete açacağız" dedi.


Çamlıca’da temeli 6 Ağustos 2013 yılında atılan Çamlıca Camisi inşaatı hızla sürüyor. Yaklaşık 500 kişinin gece gündüz çalıştığı cami inşaatında şu ana kadar 6 minareden 5’inin avlu bölümünün, müze bölümünün, sanat galerilerinin, kütüphanenin, konferans salonun ve otopark bölümlerinin kaba inşaatları tamamlandı. Diğer bölümlerdeki kaba inşaat çalışmalarının da önümüzdeki aylarda tamamlanması bekleniyor. Caminin kuzey bölümünde tamamlanan 90 metre uzunluğundaki bir numaralı minareye çelikten yapılan külahı takıldı. Toplam 14 ton ağırlığındaki külah kurşunla kaplandı.


Bizim Gazete


Geri Dön