26 / 04 / 2024

Çamlıca Camisi'ne nanoteknolojik hat yapıldı!

Çamlıca Camisi'ne nanoteknolojik hat yapıldı!

Temeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 6 Ağustos 2013'te atılan Camlıca Camisi için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 



Osmanlı-Selçuklu mimari tarzı ile günümüz çizgilerinin bütünleştiği Çamlıca Camisi için çalışmalar hızla devam ediyor. Çamlıca Camisi'nde bir ilke imza atıldı. 

 

Çamlıca Camisi'nde,nanoteknolojik bir ürünle paslanmaz çelikten hazırlanan hat uygulandı. Haşr Suresi'nin son iki ayetinin yer aldığı 870 parçadan meydana gelen hat, ana kubbedeki yerini aldı.

 

Çamlıca Camisi ne nanoteknolojik hat yapıldı!

 

Çamlıca Camisi projesi kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yol, tünel inşaatları da hızla sürüyor. 

 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk 'cami inşaatının yüzde 90'lık bölümünün tamamlandığını, inşaat sahasında 300, İstanbul içinde ve dışındaki atölyelerde 700 kişilik insan gücü, 50 kişilik teknik ekibin koordinasyonunda bu projeyi hayata geçirmeye gayret ettiklerini söyledi.'

 

Çamlıca Camisi ne nanoteknolojik hat yapıldı!

 

Çamlıca Camisi'nin üç şerefeli 4 minaresi Malazgirt Zaferi'ne ithafen 107,1 metre, iki şerefeli 2 minaresi ise 90 metre yüksekliğinde. Caminin 72 metre yükseklikteki ana kubbesi İstanbul'da yaşayan 72 milleti, 34 metre çapındaki kubbesi İstanbul'u simgeliyor. Kubbenin iç yüzeyine, 16 Türk devletine ithafen Allah'ın isimlerinden 16'sı, Haşr Suresi'nin son iki ayetinden istifade edilerek yazıldı. Kubbeyi taşıyan kemerlerin altına da Fetih Suresi 220 metrelik bir alana yazılacak. 
 


Geri Dön