27 / 04 / 2024

Çamlıca Camisi'nin yüzde 95'i tamam!

Çamlıca Camisi'nin yüzde 95'i tamam!

Çamlıca Camisi'nin inşaatı 55 aydır devam ediyor. Yüzde 95'i tamamlanan caminin 6 minaresinin yapımında ve inşaat sahasında kullanılan 7 Kule vinçten sonuncusu da söküldü.



6 Ağustos 2013'de temelleri atılan Çamlıca Cami inşaatının yüzde 95'i tamamlandı. Bir etabın daha tamamlandığı caminin 4'ü 107.1 metre, 2's, 90'ar metre olan 6 minaresinin yapımında ve inşaat sahasında kullanılan 7 kule vinçten sonuncusu dün söküldü. 


55 aydır inşaatı devam eden Çamlıca Camisi'nin minarelerin ve kaba inşaatın tamamlanmasından bu yana kullanılmayan yaklaşık 150 metre uzunluğundaki son kule vinçin sökümü yaklaşık 2 gün sürdü. 


İstanbul Cami ve Kültür Hizmet Birimleri yaptırma ve yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, cami için bin kişilik bir ekibin aralıksız çalıştığını ifade etti. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Külünk, "Bütün planlarımızı önümüzdeki Ramazan ayı içinde camiiyi ibadete açmak için yaptık. Caminin içinde ve atölyelerde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Son vincin sökülmesiyle İstanbul'un simgelerinden biri olacağına inandığımız caminin silüeti ortaya çıkmış oldu." dedi.


Geri Dön