23 / 04 / 2024

Ceylan Karavil Park AVM'nin yüzde 95'i kiralandı!

Ceylan Karavil Park AVM'nin yüzde 95'i kiralandı!

Perakendenin ünlü markaları, Doğu ve Güneydoğu' nun 150 milyon dolarlık AVM'si Ceylan Karavil Park'a akın etti. Diyarbakır'daki AVM' nin yüzde 95' i kısa sürede kiralandı.



Perakendenin ünlü markaları, Doğu ve Güneydoğu'nun 150 milyon dolarlık AVM'si Ceylan Karavil Park'a akın etti. Diyarbakır'daki AVM'nin yüzde 95'i kısa sürede kiralandı.


Türkiye' nin önde gelen markaları, Karavil-Ceylan Grup ortaklığıyla Diyarbakır'da 150 milyon dolarlık yatırımla yapılan Ceylan Karavil Park Alışveriş Merkezi'ne akın etti. Bu ay sonunda açılacak olan AVM'nin 200 mağazasının yüzde 95'i kısa sürede kiralandı. Karavil Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Karavil, perakendenin ünlü markalarının artık Diyarbakır'da da olacağını, çevre illerden gelenlerle birlikte yıllık 15 milyon ziyaretçi hedeflediklerini söyledi. 


ALIM GÜCÜ VE REFAH ARTIYOR 

Bölgenin önemli yatırımcıları arasında yer alan Abdülkadir Karavil, çözüm süreciyle birlikte Diyarbakır'ın 1930'lardaki canlılığına kavuşmaya başladığını söyledi. Artan alım gücü ve refahın etkisiyle ilin Güneydoğu ve Doğu'nun buluşma noktalarından biri haline geldiğini dile getiren Karavil, "Biz Ceylan Karavil Park'ın bir sosyalleşme merkezi olacağını düşünüyoruz. AVM'nin yanında iki tane de otelimiz olacak. Bizim bölgenin insanları araba, ev ve giyime çok önem verir. Dolayısıyla AVM'mize perakendecileri çekmek zor olmadı. Herkes buradaki potansiyelin farkında" diye konuştu. 


4 BİN KİŞİYE İŞ İMKÂNI SAĞLADI

2 bin kişilik sineması, 2 bin 800 metrekarelik çocuk oyun alanı, dünya deniz ve göllerinden örneklerin sergilendiği 3 bin metrekarelik dev bir akvaryumu olan Ceylan Karavil Park, 4 bin kişiye de istihdam sağlayacak. Abdülkadir Karavil, yerel halkın açılışı sabırsızlıkla beklediğini söyledi. Karavil şöyle devam etti: "Halkın, tüm markaları bir yerde bulmak ve ailece keyifli zaman geçirmek için böyle bir projeyi uzun zamandır beklediğini gördük. Özellikle Batman, Mardin, Siirt ve Bitlis gibi çevre illerden yoğun bir ilgi var. Hafta sonları ziyaretçi sayımızda artış bekliyoruz. Irak'tan da ziyaretçi geleceğini düşünüyoruz." Karavil, AVM'de Türkiye'nin ünlü markalarınn yanı sıra Diyarbakır'ın yerel şirketlerine de yer verdiklerini söyleyerek ilin yemek kültürüyle de öne çıkan bir yapısı olduğunun altını çizdi.


YATIRIM İÇİN SIRAYA GİRDİLER

Aynı zamanda Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı da olan Abdülkadir Karavil, 6. Bölge teşviklerinden yararlanan ilin, yatırımcıların gözdesi haline geldiğini söyledi. Çözüm sürecinin de etkisiyle yatırımcıların cesaretlendiğini belirten Karavil şöyle konuştu: "30 yıllık çatışmalı süreçte ekonomik gelişme önemli bir durağanlık yaşasa da arşivler, Diyarbakır'ın 1930'lara kadar Türkiye'nin en güçlü 3 sanayi merkezinden biri olduğunu gösteriyor. Çözüm süreci gibi gelişmelerin de etkisiyle kent ekonomisinde bir patlama yaşanacak. İlimizden yıllar önce büyükşehirlere göçenler geri dönüyor." Karavil, yatırım talebinin artmasıyla mevcut OSB'ye ek alanlar yaptıklarını söyledi. Ancak bu bölümün de tamamen dolduğunu belirten Karavil, "Şimdi bir ek daha yapacağız. 240 firma yatırım için sırada bekliyor" diye konuştu.



Özge Yavuz/ Sabah Gazetesi 


Geri Dön