29 / 03 / 2024

Ordu Çikolata Park Projesi'nin yüzde 95'i bitti!

Ordu Çikolata Park Projesi'nin yüzde 95'i bitti!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulacak Çikolata Park Projesi'nin yüzde 95'i tamamlandı. Projenin Mart ayı içerisinde açılması planlanıyor.



Ordu'nun Gülyalı ilçesinde 60 dönüm arazi üzerine kurulan ve "Türkiye’nin en tatlı projesi" olarak tanıtılan Çikolata Park Projesi'nin inşaatı tamamlanma aşamasında. 

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, makamında gazetecilere açıklama yaptı. Açıklamada, sosyal hayata katkı sunacak projenin aynı zamanda ekonomik katkısının da olacağı ifade edildi.

Daha önce çöp depolama alanı olarak kullanılan bölgeye Çikolata Park Projesi'nin yapıldığını söyleyen Tekintaş, projenin aynı zaman deniz üzerine kurulan Ordu-Giresun Havalimanı'nın hemen yanında inşa edildiğini söyledi. 

"Çikolata Park'ın inşaatı bitti diyebiliriz" diye konuşan Tekintaş, firma yetkilileri tarafından çevre düzenlemesi ve bahçe aydınlatmaları ile ilgili küçük rötuşların yapıldığını ifade etti. Tekintaş, "Bizim hedefimiz yüzde 95 oranında tamamlanan projeyi mart ayı içerisinde hazır hale getirmek ve halkımızın hizmetine sunmak" diye konuştu.

Deniz kenarında yükselen proje içerisinde çikolata satış dükkanları, seyir terası, çocuk oyun parkı, sportif alanlar, restoran, düğün salonları ve çok amaçlı salonlar bulunacak. 

Çikolata Parkı çok önemsediklerinin altını çizen Tekintaş, "Burası sosyal mekan itibarıyla Gülyalı ilçemizi geleceğe taşıyacak çok özel proje. Bu proje şehrimize yapılabilecek en özel ve en güzel yatırımlardan bir tanesi. Bu projenin yapılacak yürüyüş yolu ile havalimanına da bağlanması mümkün olabilir. Bu eksiği de tamamlayabilirsek burayı ve havalimanını iç içe yaşayabilen iki proje haline dönüştürebiliriz. Hedefimiz havalimanına gelen misafirlerimizin yürüyerek buraya gelmeleri ve burada hediyelik eşya ya da çikolata ürünlerinden almalarını sağlamak" dedi. 


Geri Dön