28 / 03 / 2024

Malatya Karahan Tüneli'nin yüzde 95’i tamamlandı!

Malatya Karahan Tüneli'nin yüzde 95’i tamamlandı!

Malatya’yı Kayseri’ye bağlayacak olan Karahan Tüneli’nin yüzde 95’i tamamlandı. Tünelle Karahan geçişi 1,2 kilometre kısalacak. Böylece dağ geçiş süresi 15 dakika kısalıp 5 dakikaya inecek.



Malatya’yı Kayseri’ye bağlayacak olan Karahan Tüneli’nin yüzde 95’i tamamlandı. Tünelle Karahan geçişi 1,2 kilometre kısalacak. Böylece dağ geçiş süresi 15 dakika kısalıp 5 dakikaya inecek. Malatya-Kayseri-Ankara güzergahında Doğu Anadolu’daki 12 ilin batı ile bağlantısını sağlayan D300 kara yolunda yapımı yaklaşık 6 yıldır süren 1,6 kilometrelik Karahan Tüneli bu yıl tamamlanacak. Yaklaşık 160 milyon TL’lik projeyle, 20 dakikada geçilen bu kesim 5 dakikada aşılacak. Ak Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Doğu Anadolu’daki 12 ilin batı ile bağlantısını sağlayan D300 kara yolunda yapımı süren Karahan Tünelimiz bu yıl faaliyete geçecek” dedi.


YOL SORUNU TARİH OLACAK


Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, sürücüler için oldukça zor bir geçitte trafiğin rahatlayacağını belirtti. Çakır, “Yapılan projeleri görünce mutluluk duyuyoruz. Bu yolun açılmasıyla, batıya olan bağlantıdaki önemli bir sorunu tarih olacak dedi.


Yenişafak



Geri Dön